Film za vrtiće i osnovne škole & Škola animiranog filma Čakovec

1.– 28. veljače 2021.

U suradnji sa čakovečkom Školom animiranog filma, od prosinca 2020. godine program „Film za vrtiće i osnovne škole“ provodi se alternativno putem online sadržaja u učionicama ili kod kuće. Digitalna programska knjižica u PDF formatu dostavljena je na mail adrese vrtića i osnovnih škola na području Grada Čakovca i Međimurske županije.
Ostvarena je i suradnja sa Centrom za kulturu Korčula tako da će se ovaj program provoditi i na području Grada Korčule, u Osnovnoj školi Petra Kanavelića s područnim odjeljenjima u Račišću, Lumbardi, Pupnatu i Čari te Osnovnoj školi Petra Šegedina u Žrnovu te u Gradskom vrtiću Korčula s područnim odjeljenjima u Lumbardi, Račišću, Žrnovu, Pupnatu i Čari.

U veljači učenike trećih i četvrtih razreda očekuju sljedeći kratki filmovi iz produkcije Škole animiranog filma.

  1. i 4. razred

Veljača 2021.

PRLJAVI GRAD (2013.)

Autori: grupa djece od 10-11 godina

Trajanje: 02:11 min

Što se dogodi kad kućama dojadi nemar njihovih stanara? Ovaj film ekološke teme na zabavan se način bavi problemima gomilanja otpada. Likovi i pozadine su nacrtani na papiru, a zatim usnimljeni i obojani u računalu. Film je prikazan i nagrađivan širom svijeta što ne čudi, obzirom da je problem zaštite okoliša zajednički problem cijele planete!

 

VRIJEME LETI (2018.)

Autori: grupa djece od 9-14 godina

Trajanje: 02:53

Obitelj bubamara dobije bebu. Otac je fotografira svaki dan, godinama, prati kako raste dok jednog dana ne doživi iznenađenje. Ovo je lutka film, a likove i sve pozadine te animacije izradila su djeca tijekom 9 mjeseci!