Film za vrtiće i osnovne škole i Škola animiranog filma

Siječanj 2021.

  1. i 2. razredi osnovne škole

Uživajte u filmovima i ne zaboravite odgovoriti na nekoliko pitanja navedenih ispod opisa filmova u knjižici. Možda će vas baš ti odgovori pokrenuti, animirati, pomoći vam da uz pomoć mašte uljepšate sretne dane vašeg djetinjstva i odrastanja!

Digitalna programska knjižica u PDF formatu dostavljena je na mail adrese vrtića i osnovnih škola na području Grada Čakovca i Međimurske županije.

Napomena: za pregled filmova preko mobilnih uređaja potrebno je instaliraliti bilo koji besplatni QR čitač (scanner), a filmovi u pojedinim terminima bit će dostupni na YouTube kanalu ŠAF-a.

 

  1. i 2. razred

OSNOVNE ŠKOLE

Siječanj 2021.

MALI PAUK (2016.)

autorica: Linda Ljubić (12 g.)

Trajanje: 02:58 min.

 

 

Film govori o malom pauku koji plete loše mreže. Ostali pauci, vješti pletači mreža ga protjeraju. No kad ih napadne ptica, pomoć malog pauka je vrlo dobrodošla. Priča filma naglašava hrabrost malog pauka i želju da bude prihvaćen u društvu. Autorica je odlučila napraviti film od kolaž-lutaka. Izrezala je od raznobojnog papira likove i dijelove tijela te složila likove malih paukova i ptice. Pozadine je izradila na isti način, samo ih je obojala vodenom bojom. Stavila je likove na pozadinu te ih pomicala direktno ispod kamere koja je usnimavala svaki pomak.

 

LISKO (2017.)

autorica: Lucija Malnar (13 g.) i suradnici

trajanje: 02:30 min

 

Ovo je filmska priča o prijateljstvu male lisice i djevojčice. Lisica je znatiželjna i odluta od svojih roditelja. Dolazi na kuću djevojčice koja nju pripitomi prihvati kao kućnog ljubimca! Film je nastao kombiniranom tehnikom crtanja dijelova likova direktno u računalu, te animiranjem u posebnom računalnom programu.