Online program Film za vrtiće i osnovne škole zajedno sa Školom animiranog filma u ožujku je za učenike 5. i 6. razreda pripremio filmove “U šumi” i “Ispod maske”. U edukativnoj programskoj on-line knjižici opisano je: što je animirani film, koje vrste postoje, kako nastaju animirani filmovi i koje se sve tehnike koriste. Pored svakog filma nalazi se i radni zadatak koji smo vam pripremili.

 

5. i 6. razred
Ožujak 2021.
U ŠUMI (2019.)
Autori: Keti Tropša (12 god. ) i suradnici
Trajanje: 03:17 min.

Roditelji djevojčice se svađaju, a ona odluči pobjeći u šumu kraj kuće. Tamo upoznaje nevjerojatne prijatelje – drveće koje njoj pruži utočište i ruke prijateljstva. Ovo je crtani film. Likovi i pozadine su nacrtani na papiru, skenirani u računalo te obojani i animirani u programu za 2D animaciju.

 

 

ISPOD MASKE (2019.)
Autorica: Ema Puljić (13 g.)
Trajanje: 02:14 min.

Medvjedić se u školi ističe svojom odjećom. Drugi ga ignoriraju, pa on poželi biti isti kao i drugi. Sašije kostim, stopi se s okolinom, no hoće li ga to ispuniti? Ovo je crtani film, autorski, što znači da ga je autorica napravila sama, od ideje do realizacije. Iako je rad na filmu najčešće timski, ponekad se pojavi cjelokupni autor koji ovakav projekt može napraviti sam.