• petak 12.10. u 18.00 sati

39 STEPENICA (1935.)

THE 39 STEPS

mistični triler

Zemlja: Velika Britanija

Režija: Alfred Hitchcock

Scenarij: Charles Bennett

Uloge: Robert Donat, Madeleine Carroll, Lucie Mannheim

Richard Hannay je Kanađanin u posjetu Londonu. Pri završetku predstave Mr. Memory, u glazbenoj dvorani susreće Annabellu Smith koja je u bijegu pred tajnim agentima. On je pristaje skriti u svoj stan, no tijekom noći ona biva ubijena. U strahu da ge ne optuže za ubojstvo djevojke, Hannay bježi s namjerom raskrinkavanja misterije.

Trajanje: 86 minuta

 

  • petak 12.10. u 20.00 sati

PAISA (1946.)

ratna drama

Zemlja: Italija

Režija: Roberto Rosselini

Uloge: Carmela Sazio, Gar Moore, William Tubbs

Šest priča koje se dešavaju za vrijeme savezničke okupacije Italije u vrijeme 2. svjetskog rata., od Sicilije pa na sjever do Venecije.

Jedna žena vodi savezničke vojnike preko minskog polja, ona pogine štiteći jednog od njih. Ulični mangup ukrade cipele američkom vojniku koji ga zbog toga proganja. Američki vojnik susreće ženu na dan kad je Rim oslobođen, za šest mjeseci sreću se ponovno: on je ciničan, ona je prostitutka… Američka medicinska sestra je u potrazi za partizanom kojeg voli a put joj priječe njemački napadi. Tri kapelana, jedan od njih je Židov nastanjuju se u samostanu na sjeveru Apenina. Saveznički vojnici i partizani pokušavaju izbjeći zarobljavanje u maršu preko rijeke Po.

Trajanje: 120 minuta

 

  • subota 13.10. u 18.00 sati

ANĐEO UNIŠTENJA (1962.)

THE EXTERMINATING ANGEL/EL ÁNGEL EXTERMINADOR

komična drama/fantazija

Zemlja: Meksiko

Režija: Luis Bunuel

Ssenarij: Luis Bunuel

Uloge: Silvia Pinal, Jacqueline Andere, Enrique Rambal

Nakon jedne raskošne zabave gosti se nađu u čudu kada utvrde da nikako ne mogu napustitit sobu u kojoj su se zatekli. Tijekom sljedećih nekoliko dana prisilnog boravka u istoj sobi, gosti će skinuti sve fasade i maske koje su izgradili ne bi li odgovarale njihovoj društvenoj poziciji, i početi se ponašati i živjeti baš poput životinja..

Trajanje: 95 minuta

 

  • subota 13.10. u 20.00 sati

DAMA KOJA NESTAJE (1938.)

THE LADY VANISHES

mistični komični triler

Zemlja: Velika Britanija

Režija: Alfred Hitchcock

Scenarij: Ethel Lina White

Uloge: Margaret Lockwood, Michael Redgrave, Paul Lukas

Putnici trans-europskog vlaka kasne u dolasku cijelu noć zbog lošeg vremena koje ih zahvati u fikcijskoj zemlji Mandrika. Smjeste se u lokalni seoski hotel gdje putnica Iris Henderson susreće staru guvernantu gđicu Froy. Kratko nakon što se put nastavi, gđica Froy misteriozno nestaje.

Trajanje: 96 minuta

 

  • nedjelja 14.10. u 18.00 sati

SNOVI (1955.)

THE DREAMS / Kvinnodröm

drama

Zemlja: Švedska

Režija: Ingmar Bergman

Scenarij: Ingmar Bergman

Uloge: Eva Dahlbeck, Harriet Andersson, Gunnar Björnstrand

Dvije žene, modna urednica u srednjim tridesetima i dvadesetogodišnji model odlaze u Gothenburg na snimanje. Suzzane naziva svog ljubavnika kojeg očajnički želi vidjeti. Doris, model, na ulici susreće elegantnog postarijeg muškarca koji joj ponudi kupiti haljinu koju je vidjela u izlogu. Kasnije tog dana obje će se žene susresti sa svojim muškarcem, no susret će omesti pojava treće osobe, u jednom slučaju žene u drugom slučaju kćeri. Želja i samopoštovanje, čežnja i neuspjeh. Suzzane i Doris će iz svega dosta naučiti no i razviti krasno prijateljstvo.

Trajanje: 87 minuta

 

Ulaznica: 20,00 kuna

Revijska ulaznica (5 filmova) 60,00 kuna