FOTOKLUB ČAKOVEC – izložba fotografija – do 18. kolovoza 2012.

CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

IZLOŽBENI PROSTOR

  • četvrtak 28. lipnja 2012. u 19 sati (otvorenje izložbe) – 18. kolovoza 2012.

Godišnja zajednička klupska izložba koju svake godine pripremaju članovi Fotokluba Čakovec je neka vrst inventure jednogodišnjeg umjetničkog djelovanja i postignuća najaktivnijih članova kluba, kluba koji uspješno djeluje nešto više od četiri godine. Fotoklub Čakovec osnovan je u prosincu 2007. godine s ciljem da organizira, potiče i promiče fotografsku umjetnosti na području grada Čakovca i Međimurske županije.

 

Klub okuplja fotografe amatere, profesionalce i zaljubljenike u fotografiju te kroz razna druženja, izlete, radionice i predavanja potiče na kreativno provođenje slobodnog vremena.

 

Klub zasad okuplja 30 članova. Premda djeluju tek četiri godine, članovi su vrlo ambiciozni i radišni, tako da se već mogu pohvaliti s više klupskih, ali i samostalnih izložaba najinventivnijih članova kluba.

 

Na izložbi će sudjelovati dvanaest autora (Blažević Mario, Dolenčić Davor, Horvat Dalibor, Kovač Petar, Lučin Filip, Ludaš Siniša, Mance Davorin, Ovčar Željko, Parnadžiev Nikola, Sabol Petar, Trupković Lucija, Žerjav Davor). Kada je riječ o članovima, koji se na ovoj izložbi predstavljaju sa svojim fotografijama, onda valja naglasiti da je riječ o mladim darovitim ljudima, fotografskim entuzijastima koje odlikuje, možemo reći, tradicionalna međimurska radišnost, dosjetljivost, upornost i sklonost kontinuiranom učenju i umjetničkom stvaralaštvu. Fotografije su rađene digitalnom i analognom (na film) tehnikom te obuhvaćaju razne vrste, smjerove i žanrove: pejzaž, arhitektura, portret, makro, konceptualna fotografija itd. Fotografije je pregledao i selektirao Vinko Šebrek, počasni predsjednik Fotokluba Zagreb.

 

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec