CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

GLAZBENI SPEKTAKL KELTSKIH HARFI

  • GIROTONDO D’ ARPE OKO SVIJETA

(putovanje kroz Irsku, Italiju i Južnu Ameriku)

Dirigentica i prva harfistica: Tatiana Donis

Harfe: Paola Gregoric, Katarina Jasbec, Doralice Klainscek

Violina i udaraljke: Elia Vigolo

Vokal: Marina Sabbadini

 Profesorica i harfistica  Tatiana Donis okupila je glazbenike, ljubitelje keltske glazbe i  krajem 2003. u Trstu (Italija) osnovala ansambl keltskih harfi GIROTONDO D’ ARPE . Harfa je tipični irski instrument, a cilj je ansambla dočarati i promovirati tradicijsku irsku glazbu i instrument. Ansambl sudjeluje na najvažnijim festivalima i nastupa diljem Italije i Europe. Na natjecanju O Carolan di Nobber (Irska)  2012.  osvojio prvo mjesto. Do sada je snimio 3 nosača zvuka.

 

HARFE

Tatiana Donis diplomirala je harfu na konzervatoriju u Trstu u klasi prof. G. Stecchina.

Godine 1986. osvojila je 3. mjesto na međunarodnom natjecanju u Parizu, a godinu dana kasnije na natjecanju Salvi u Veneciji. Usavršavala se na konzervatoriju Rimsky-Korsakov u St. Petersburgu 1991. godine u klasi prof. A. Varosija Agasivene i kao najbolja polaznica održala završni koncert. Iste godine usavršavala se u klasi prof. E. Carolinija.

Godine 1996. diplomirala je političke znanosti na sveučilištu u Trstu.

Često nastupa kao solo harfistica ili kao članica brojnih komornih ansambala i orkestara diljem Italije i u inozemstvu. Trenutačno radi kao profesorica u Trstu i Gorizija.

Ulaznica: 40,00 kuna s popustom 30,00 kuna (učenici, studenti, umirovljenici, organizirani posjet za više od 20 kupljenih ulaznica)