• Tribina «Čakovec četvrtkom»

Kazalište KNAP & Umjetnička organizacija «Kravice»

Dunja Fajdić

Petra Kurtela

Ivana Horvat

Amanda Prenkaj

Četiri glumice odlučile su preuzeti stvari u svoje ruke! Bilo im je dosta čekanja da ih netko primjeti, zavoli, proglasi mladim nadama ili nešto treće. Zato su odlučile napraviti predstavu. I to ne bilo kakvu. Odlučile su napraviti hit!

Nezaposlene, mlade i pune entuzijazma, četiri glumice odlučile su preuzeti stvari u svoje ruke! Bilo im je dosta čekanja da ih netko primijeti, zavoli, zaposli, proglasi mladim nadama ili nešto treće. Zato su odlučile napraviti predstavu. Za to su školovane!

 

I to ne bilo kakvu predstavu! Bit će to duhovita uspješnica o njima samima, o sjaju i bijedi glumačkoga posla, o nepodnošljivoj težini mladog života. Budimo realni, odlučile su napraviti hit!

Međutim, odlučiti je jedno, a napraviti – drugo. Spremajući predstavu, moraju se obračunati jedna s drugom, s muškarcima, Glumištem i drugim svakojakim fantastičnim pojavama u kazalištu i stvarnom životu. Ali nikako da se svaka od njih obračuna sama sa sobom.

Je li moguće ostvariti veliku kazališnu uspješnicu kad vas usput ostavi dečko, ako sumnjate u izbor životnog poziva, ako svi očekuju da se skrasite i rađate, ako mrzite kolege jer su smušeni, ulizice, control-freakovi ili sveznalice, ako vam se svijet u kojem živimo – gadi?!

Zbog takvih životnih nepogoda, nismo sigurni hoće li djevojke uspjeti u svom naumu da naprave novu HIT predstavu. Jesu li dovoljno jake da izdrže pritisak okoline?

Možda samo uspiju shvatiti da je najvažnija stvar na svijetu pravo prijateljstvo koje nas grije i nasmijava čak i kad nam isključe struju i plin, kad nam ne lajkaju statuse, kad nas ne otkrije Pedro Almodovar, kad nas drugi ne razumiju, kad nam se čini da živimo u krivom prostoru i vremenu…

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA 2012.

Nagrada za ekstremna kazališna postignuća

dodjeljuje se Dunji Fajdić, Ivani Horvat, Petri Kurteli i Amandi Prenkaj za glumu, režiju, dramaturgiju, kostimografiju i scenografiju u predstavi «Glumice i to» Dunje Fajdić u izvedbi Kazališta KNAP Kulturnog centra Peščenica iz Zagreba u suradnji s umjetničkom organizacijom Kravice iz Zagreba.

Ulaznica 60,00 kuna, učenici, studenti, umirovljenici, organizirani posjet 40,00 kuna