Grand prix – Aidin maslačak za najbolju predstavu  na 9. Festivalu dječje umjetnosti FEDU odnio je apsolutno zasluženo ansambl Kazališne družine Pinklec Čakovec

Sarajevo / 7. svibnja 2023.

«DRVLJACI» Kazališne družine PINKLEC iz Čakovca, Hrvatska, predstava je rezonantne dramske radnje koja svojom antiratnom tematikom prilagođenom za uzrast djece koja se nalaze u tampon razdoblju između djetinjstva i rane mladosti, ostavlja snažan dojam na svakog gledatelja.

 

Od rafiniranog i istančano napisanog teksta Vanje Jovanović i Patrika Gregureca, visokoestetizirane igre cijelog ansambla predvođenog Davorom Doklejom kao Ocem, igrajući vješto na skliskoj ivici da se ne naruši dječji senzibilan svijet, do redateljskog besprijekornog vođenja, te muzičkih kreacija i ukupne likovnosti predstave, svaki element, pokret, izraz i riječ, vodili su ka ovoj savršeno ukomponiranoj koherentnoj cjelini.

„Drvljaci“ na svim planovima funkcioniraju scenski kompletno, prenoseći širokim imaginarijem žive i delikatne poruke brutalne stvarnosti. Posebno impresionira temeljitost glumačke uigranosti i istinska posvećenost i predanost cijelog autorskog tima tematici ove izvanredno donesene teatarske kreacije.
(obrazloženje stručnog žirija 9. FEDU)