Centar za kulturu Čakovec

Dvorana Zrinski/Scheier

subota, 9.ožujka 2013. u 20 sati

  • Koncert
  • GRUPA NOLA

 

Grupu Nola su u proljeće 1993. godine u Puli osnovali Gabi i Marijan. Pjevačica iznimnog glasa i autor koji glazbom prepričavaju svoju ljubavno životnu priču.

Godine 1994. snimaju svoj prvi uradak, singl kasetu jednostavnog naziva Nola. Godinu kasnije (1995.), izlazi album Dio tebe, kojim ostavljaju dubok trag na hrvatskoj glazbenoj sceni i radijskom eteru. Pjesma Dio tebe postala je svojevrsna himna ljubavi. Godine 1997. Nola objavljuje album Osmijeh na kojem se, osim naslovnog singla, izdvojila i pjesma Sami u Sali, a posvetili su je mjestu Sali na Dugom otoku.

Zahvaljujući dotadašnjem radu, Nola si je priskrbila i nekoliko nagrada publike i struke, među kojima Novinarsku nagradu Crni mačak, koju je Gabi dobila 1998. u kategoriji Pjevačica godine.

Nakon dosega glazbenih vrhunaca, suprotno očekivanjima, Nola uzima glazbenu pauzu.

Zreliji, pametniji i stariji, ali i dalje glazbeno iskreni 2009. zaokružuju na svom kalendaru kao godinu povratka, a povratnički album «Iznad oblaka» kao početak nove ere grupe Nola.

Pjesma Iznad oblaka bila je prvi singl s istoimenog albuma. Odmah po emitiranju postala je radijski hit. Proglašena je od strane Hrvatskog radija hitom godine 2009. i osvojila nagradu Porin u kategoriji pjesma godine.

Ulaznica: 30,00 kuna