Centar za kulturu Čakovec

Mala scena Vinko Lisjak

Jazz srijeda 19. ožujka 2014. u 20 sati

HOLOGRAM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goran Delač – bass gitara

Elvis Penava – gitara,

Marko Lazarić – bubnjevi

Zašto Hologram?! «Iako se hologramom često naziva reproduciranje 3D fotografija, bolja analogija je snimanje zvuka, gdje je zvuk kodiran na takav način da se kasnije može reproducirati».

Marko Lazarić 2008. godine odlučuje okupiti band koji bi svirao Jazz Fusion, što je zapravo mješavina elemenata jazza s fokusom na improvizaciju uz ritmove funka, rocka i R&B-a, te sa nešto glasnije ozvučenim električnim instrumentima. Budući da su on i Goran Delač završili Los Angeles Music Academy, a L.A. je poznat po Jazz Fusion glazbi, bilo je za očekivati da će u tom smjeru i nastaviti po povratku u Hrvatsku. Elvis Penava, koji je završio studij jazz gitare na glazbenoj akademiji u Grazu, savršeno se uklopio u ideju zvanu Hologram. Krajem 2009. godine band se počeo baviti autorskim radom, a istoimeni album je izašao krajem 2011.

HOLOGRAM 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Album je nominiran u dvije kategorije za Porin, za najbolju jazz skladbu «Laika» i za najbolju jazz izvedbu “Sand Dance”, a dobitnik je Porina za najbolju jazz skladbu «Laika».

Ulaznica: 30,00 kuna