IDU ZRINSKI – četvrtak 31. svibnja 2012. u 20 sati

  • Kazališna družina «Štolcer» Čakovec

Autorica: Kristina Štebih

Režija: Dejan Buvač (najbolja režija na ovogodišnjem festivalu KAM)

Kostimi: Jasmina Kuhanec

Zvuk: Dino Pavleković

Uloge: Željka Grahovec (najbolja glumica na ovogodišnjem festivalu KAM), Matko Buvač, Ivica Mikolaj, Marko Kovač, Kristina Štebih, Tamara Korunek, Toni Zadravec, Igor Belovaić, Ana Horvat, Josip Bašek, Dejan Buvač

   Fotografija: Vjeran Žganec Rogulja

Obitelj Zrinski je na okupu. Gospodaru Čakovca, banu Nikoli Zrinskom, u posjet je došao brat Petar sa ženom Katarinom. Nitko ne zna što rade iza zidova. Možda se odmaraju, možda pišu pisma, možda se spremaju za novu bitku s Turcima. Čini se da život među zidinama prolazi sporo. Sajmeni je dan. Pred zidinama vreva, tu se radi, ljubi, pjeva i živi.

Obični ljudi žive posve običnim životom.

  Fotografija: Vjeran Žganec Rogulja

Kazališna družina «Štolcer» sastavni je dio Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca, a svoju prvu predstavu (Pismo z Galicije) izvela je 2010. godine na KAM-u i odmah postala apsolutni pobjednik. Osvojene su nagrade za najbolju predstavu , najbolji dramski tekst – autorica Kristina Štebih i najbolju režiju – Dejan Buvač. Na 50. festivalu kazališnih amatera na Hvaru predstava ponavlja uspjeh iz Preloga i te je ponovno osvojila 3 najvrijednije nagrade (najbolja predstava, najbolji dramski tekst i najbolja režija) te još dvije nominacija za inovativnost i najbolju žensku ulogu , što još nikom nije uspjelo u povijesti Festivala. Kao predstavnik Hrvatske kazališna družina s predstavom je gostovala u Sloveniji i Srbiji, te imala brojne nastupe diljem Hrvatske.

  Fotografija: Vjeran Žganec Rogulja

Kristina Štebih dobila je nagradu Mihovil Pavlek Miškina, Hrvatskog sabora kulture za najbolji dramski tekst – Pismo z Galicije. Na KAM-u 2011. godine izveli su predstavu REQUIEM ZA ŽIVE te bili nominirani za najbolju predstavu, a Dejan Buvač dobio je nagradu za režiju predstave. Na KAM-u 2012. godine kazališna družina predstavila se predstavom IDU ZRINSKI autorice Kristine Štebih. Željka Grahovec dobila je nagradu za najbolju glumicu Festivala, Dejan Buvač nagradu za režiju , Kazališna družina dobila je i posebno priznanje za izvrsnu kolektivnu igru, a Marko Kovač za glumačku minijaturu. Osim ovih nagrada predstava je bila nominirana i za najbolju predstavu KAM-a , te za najbolji dramski tekst.

Trajanje: 60 minuta

Ulaznica: 20,00 kuna

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec