CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

izložbeni prostor, četvrtak 11. travnja 2019. u 19:00 sati – otvorenje izložbe

Trajanje: 11.4. – 5.5.2019.

GRADITELJSKA ŠKOLA ČAKOVEC

ISHODIŠTE POLIPERSPEKTIVNOSTI

Susret učitelja i učenika

U četvrtak, 11. travnja, s početkom u 19:00 sati, u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec otvorit će se izložba Ishodište poliperspektivnosti. Riječ je o skupnoj izložbi radova kojom će se predstaviti  djelovanje Graditeljske škole Čakovec unutar zajednice.

Lea Sačar, studij arhitekture, detalj projekta Medicopark Maribor: 2 “HILLS”

Graditeljska škola osnovana je 1961. godine kao Građevinska tehnička škola te, kao takva, u kontinuitetu djeluje sve do danas. Važnost razvoja graditeljstva kao gospodarske grane od osobitog značaja prepoznata je od samih začetaka škole za čije se rastuće potrebe 1977. godine gradi novi kompleks školske zgrade, učeničkog doma, sportske dvorane i školskih radionica, a 1996. godine otvoren je i Odjel za likovnu umjetnost i dizajn. Danas škola obuhvaća 32 razredna odjeljenja s više od 500 učenika, a njena važnost kao jedne od vodećih strukovnih škola na sjeverozapadu hrvatske prepoznata je i izvan granica županije.

Denis Maček, studij informacijskih znanosti, redizajn web sjedišta Hrabrog telefona

Sukladno mnogobrojnim programima koje škola nudi, izložbom su obuhvaćeni radovi širokog spektra: od multimedije, djela izvedenih u klasičnim tehnikama, arhitektonskih projekata do projekata iz područja geodezije. Posebnost ove izložbe očituje se u tome što, uz radove nastavnika, obuhvaća i djela bivših učenika koji su trenutačno na studiju ili su srednjoškolsko obrazovanje završili nedavno.

Neva Nevičica Horvatić, studij na ALU, smjer akademski slikar-grafičar – “KRIK” sitotisak

Takav izložbeni koncept publici pruža uvid u temeljna znanja, vrijednosti i vještine koje učenici Graditeljske škole stječu prilikom obrazovanja te naznačuje smjerove u kojima se razvijaju neovisno o činjenici da svi dijele zajedničku ishodišnu točku.

Marcel Kopričanec, studij arhitekture, detalj projekta preuređenja Jakuševca

Neki od izlagača su: Ana Pintarić, Andrija Večenaj, Andro Mihalac, Barbara Gorski, Dario Štokić, Denis Maček, Ilija Vabec, Ivan Čondor, Klaudija Hozjan, Lea Sačar, Lucija Šubić, Magdalena Krištofić, Marcel Kopričanec, Mihael Novak, Milan Čatlaić, Mirna Žerjav, Miroslav Polanec, Neva Nevičica Horvatić, Nikola Strahija, Paula Perčić, Petar Križnar, Petra Piknjač, Suzana Šestan, Tamara Mustač, Tatjana Lukman, Vanja Vrbanec i  Žanina Mavrin, a izložbu možete pogledati do 6. svibnja 2019. godine.

Tanja Karas, mag.hist.art.

Fotografije s otvorenja izložbe 11.4.2019. (arhiva Centra za kulturu Čakovec)