Dvorana Zrinski/Scheier

  • ponedjeljak 20.5.2013. u 20 sati

GORDAN TUDOR, saksofon

DANIJEL DETONI, klavir

IVAN HUT, viola

vecer komorne glazbe 2013

 

GORDAN TUDOR (1982.) je saksofonist i skladatelj. Školovao se u Splitu, Zagrebu, Amsterdamu i Parizu. Pobjednik je brojnih državnih i međunarodnih natjecanja saksofonista. Nastupao je po citavoj Europi i Sjevernoj Americi u raznim komornim sastavima (duo, trio, kvartet, solo+elektronika) te kao solist s mnogim orkestrima. Dobitnik je Rektorske nagrade, nagrade Judita za najcjelovitije glazbeno osvarenje na 52. Splitskom ljetu, Nagrade Zagrebačke filharmonije za najboljeg mladog glazbenika Hrvatske, LIONS CLUB GRAND PRIX-a, II nagrade na INTERNATIONAL COMPOSITION COMPETITION -MARENOSTRUM u Berlinu, Godisnje Nagrade za mlade skladatelje fundacije Rudolf & Margita Matz i mnogih drugih.

DANIJEL DETONI (Zagreb, 1983.) pohađao je Glazbenu školu Vatroslav Lisinski u Zagrebu (razred Olge Detiček), gdje je godine 1996. osvojio Nagradu Mira Sakač za najboljeg mladog pijanista. Bio je i dobitnik najviših hrvatskih učeničkih nagrada, među ostalima, prve nagrade na Natjecanju učenika glazbenih škola Hrvatske u Varaždinu (1995.). Diplomirao je i magistrirao klavir (razred Lászla Baranyaya i Balázsa Kecskésa) na Glazbenom sveučilištu Liszt Ferenc u Budimpešti, a četvrtu je godinu studirao na glavnom pariškom Konzervatoriju, u razredu Itamara Golana. Svoja je znanja stjecao i u radu s renomiranim umjetnicima kao što su Pnina Salzman, Emanuel Krasovsky, Hamsa Al-Wadi, Felix Gottlieb, Pál Éder i Dénes Várjon. Hrvatska glazbena mladež proglasila ga je najboljim glazbenikom 2008. godine. Od 2009. podučava na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

IVAN HUT, dirigent i violist, rođen je u Puli 1982. godine. Diplomirao je violu u klasi Milana Čunka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2005. godine. Tijekom svog školovanja osvojio je brojne nagrade na državnim natjecanjima od kojih se izdvaja 1. državna nagrada 2000. godine kao violist, te 1. državna nagrada u kategoriji komornih sastava 2003. godine. Nastupao je u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Češkoj, Sloveniji i Mađarskoj. Bio je član Splitskog komornog orkestra od njegova osnutka, te s njima nekoliko puta nastupio i kao solist pod vodstvom Mo. Pavla Dešpalja i Mo. Ivana Repušića. Od 2005. do 2010. godine bio je profesor viole i voditelj gudačkog orkestra u Glazbenoj školi Josipa Hatzea. Godine 2013. osniva gudački orkestar Camerata Split, te će uz potporu Grada Splita i Županije Splitsko-dalmatinske održati prvi koncert u svibnju kao uvod u sezonu 2013/14 u Foyeru HNK Split.

Koncert organiziran uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.