• Dvorana Zrinski/Scheier

utorak 7.5. u 20 sati

IVAN PAL saksofon

DANIJEL OTO, klavir

Gost: IVAN KERO, klavir

ivan pal 2

Ivan Pal je rođen 1994. godine u Čakovcu, gdje je pohađao I. osnovnu školu te Osnovnu umjetničku školu «Miroslav Magdalenić». Obje je završio 2009. godine.

U Osnovnoj umjetničkoj školi «Miroslav Magdalenić», znanja o sviranju saksofona stjecao je od profesora Franje Kežmana.

Školovanje nastavlja u Srednjoj muzičkoj školi u Varaždinu uz prof. Davorina Premca u prva tri razreda, dok u četvrtom razredu nastavlja s profesoricom Petrom Horvat. Na nastupima ga prati profesor klavira Danijel Oto.

Redovito je sudjelovao u različitim oblicima muzičkog usavršavanja a neka od njih su: Saxophone Power u Radencima 2010. i 2011.; Škola saksofona u Jaski; Ljetna škola saksofona u Grožnjanu; Master class kod Joela Versavauda u Ljubljani.

Član je nekoliko puhačkih orkestara: Gradski puhački orkestar Čakovec, Puhački orkestar Nedelišće, Gradski puhački orkestar hrvatskih željeznica Varaždin te Big Band Čakovec.

Na internacionalnom muzičkom natjecanju «Davorin Jenko» održanom u Beogradu 2013. godine osvojio je drugu nagradu. Redovni je učenik I. gimnazije u Varaždinu.

Danijel Oto rođen je 1986. godine. Završio Srednju muzičku školu u Varaždinu, u klasi prof. Miljenke Slunjski, diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi pijanista i pedagoga prof. Vladimira Krpana.

Godine 2003. osvajio 1. nagradu na HDGPP-ovom natjecanju mladih glazbenika.

Pohađao ljetne glazbene akademije i seminare kod mnogih eminentnih pedagoga (Brač, Zagreb, Bardonechia). Uz solo recitale, klavirijade, nastupe s ansamblima, nastupao je u sklopu ciklusa «Virtuoso» u Hrvatskom glazbenom zavodu, «Mozart maratonu», na koncertu u povodu 150. obljetnice smrti R. Schumanna u dvorani Universe u Ljubljani te mnogim drugim manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Uspješno surađuje s mnogim glazbenicima te s HRT-om za čije je potrebe snimao u više navrata.