IZLOŽBA

Centar za kulturu Čakovec – izložbeni prostor

15. – 24. listopada 2018.

Otvorenje: ponedjeljak 15. listopada 2018. u 19.00 sati

 

IZLOŽBA STUDENTSKIH RADOVA studenata sveučilišnog studija kazališnog oblikovanja Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku pri Odsjeku za primijenjenu umjetnost na kojem se obrazuju budući kostimografi, scenografi, oblikovatelji lutaka i lutkarski tehnolozi.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi realizirani tijekom akademske godine 2017./2018.

s područja kostimografije, scenografije, oblikovanja i tehnologije lutke, podupirućih umjetničko-praktičnih kolegija i umjetničke prakse.

 

Program studija Kazališno oblikovanje omogućuje svojim polaznicima stjecanje temeljnih relevantnih teorijskih i povijesno-umjetničkih znanja, kao nužnog preduvjeta za stjecanje praktičnih, stručnih vještina s područja kazališne likovnosti u širem smislu (kostimografija, scenografija, oblikovanje i tehnologija lutaka, rekvizita, maska, scenska rasvjeta i sl.), te ih priprema za trajno usvajanje novih znanja i vještina.

 

Razvoj kreativnih potencijala i kritičkog razmišljanja, kao i sposobnosti primjene stečenih praktičnih i podupirućih teorijskih znanja s područja kazališne likovnosti, s posebnim  naglaskom na razvijanje vlastitog umjetničkog izričaja, u središtu je pozornosti ovog studijskog programa.