Tribina Čakovec četvrtkom

JOSIPA LISAC NASLOVNA

Josipa Lisac hrvatska je pjevačica i jedna od najznačajnijih predstavnika hrvatske glazbene umjetnosti. Poznata je po izvornoj mješavini različitih glazbenih žanrova, unikatnoj i ekscentričnoj scenskoj pojavi te izraženim vokalnim sposobnostima.

 JOSIPA LISAC 3

Dobitnica diskografske nagrade Porin 2009. u kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba za pjesmu 1000 razloga.

Nepopravljivi idealist i sanjar, a istovremeno hrabri vizionar i pokretač, originalna i svoja, Josipa Lisac je sposobna da, kroz provociranje i izazivanje, kako publike tako i sebe, stvara ili potiče na stvaranje. Jednog časa zaigrano dijete koje uči i otkriva, znatiželjno spram novog, a već sljedećeg iskusni, formirani umjetnik, s jasno postavljenim standardom. A njezin standard jest neosporna kvaliteta. Tome u prilog ide i činjenica da Josipino ime danas možemo pronaći i u osnovnoškolskom udžbeniku za glazbeni odgoj, gdje se, kada se tumači pojam glasa, spominje uz imena Edith Piaf i Freddija Mercuryja.

JOSIPA LISAC

Ovim koncertom Međimurska županija proslavlja svoju 20. obljetnicu a Josipa obljetnicu albuma Dnevnik jedne ljubavi, jednog od najznačajnijih u povijesti glazbe ovih prostora, antologije hrvatske diskografije, objavljenog prije točno 40 godina koji od 1973. do današnjeg dana slovi kao jedno od najboljih konceptualnih rock ostvarenja.

Svojim fascinantnim, osebujnim glasom i interpretacijom, kao i intrigantnom i ekscentričnom pojavom, Josipa Lisac protiv svih uobičajenih struja razvija jedinstveni glazbeni izraz i neponovljiva je zvijezda naših prostora, a glazba je njezina strast i njezin život.

Ulaznica: 80,00 kuna u pretprodaji, 100,00 kuna na dan koncerta.