CENTAR ZA  KULTURU ČAKOVEC

srijeda, 20.4.2022. u 20.00 sati / PREMIJERA

Dramski studio Dada / Kazališna družina Pinklec Čakovec

JULIJA&JULIJA

(Ivona Marciuš)

Autorski tim predstave:

Redatelj i dramaturg: Davor Dokleja
Autor teksta: Ivona Marciuš
Glazba: Željko Posavec (Udruga Baraka)
Scenografija i kostimografija: Ines Čižmešija
Suradnica za scenski pokret: Ena Jagec
Dizajn plakata: Ena Jagec

Igraju: Mara Barbić, Magdalena Pinc, Dora Srđenović, Jakov Feher, Franka Bene, Martin Zadravec, Sara Hassan, Simon Varošanec, Vida Haček

Kao predložak za predstavu nam je poslužila svjetski poznata tragedija W. Shakespearea Romeo i Julija. Prateći strukturu ove tragedije studentica dramaturgije Ivona Marciuš napisala je suvremeni tekst o ljubavi između dvije srednjoškolke i nazvala ga Julija&Julija.
O čemu govori ova predstava sažela je u slijedeće misli: O dvije Julije iz dvije različite civilizacije. Julije koje su pronašle zajednički jezik u dodiru koji se nije smio dogoditi. Ljubavi koja pokušava pronaći pukotinu u kojoj će opstati, između prostora koji ispunjavaju konvencije i dužnosti. Prema roditeljima i društvu, u razlikama civilizacija iz kojih dolaze. O djevojkama koje su samo željele hodati zajedno, ali su znale da će se jednom  poskliznuti. Ne svojom krivicom.
Prva javna proba predstave bila je 14.2. (Valentinovo) kad smo pred publikom izveli pola predstave koju smo uspjeli napraviti. Reakcije, savjeti i komentari koje smo dobili na okruglom stolu s publikom nakon predstave dali su nam dobar vjetar u leđa.

Premijeru predstave napredne grupe Julija&Julija zakazujemo (i čvrsto se nadamo da će tako i biti) za 20.4. 2022. u 20:00 sati u Centru za kulturu Čakovec, a već prva repriza bit će na Festivalu KAM u Prelogu 24.4. u 14:00 sati.

Ulaznica: 30,00 kuna 

U prodaji online i na blagajni Centra.