• Dvorana Zrinski/Scheier

KONCERT

Jurica Jurasić Kapun, bariton

Gošća: Tamara Korunek, sopran

Klavirska pratnja: Danijel Oto

Mentorica: Blanka Tkalčić, mag. art.

jurica jurasic kapun foto

Foto: Blanka Tkalčić, Jurica Jurasić Kapun, Tamara Korunek

 

  • Na programu: F. Schubert, V. Lisinski, R. Strauss, M. Reggera, W. A. Mozart i drugi

Jurica Jurasić Kapun rođen je 1994. godine u Čakovcu. U šestoj godini života pokazao je interes za sviranje klavira i glazbu općenito. Započeo je glazbeno obrazovanje, prvo privatno, kod profesorice Marine Korunek, a zatim upisao osnovnu glazbenu školu, smjer klavir, u Umjetničkoj školi „Miroslav Magdalenić“ u Čakovcu kod profesorice Mirjane Džanko. U višim razredima osnovne škole uočeno je da mu se razvija lijepi glas, bariton, te ga profesor Branimir Magdalenić upućuje u Glazbenu školu u Varaždinu profesorici Dariji Hreljanović. Svoje daljnje obrazovanje nastavlja u Glazbenoj školi u Varaždinu i u Prvoj gimnaziji Varaždin. Trenutno završava obje škole, u glazbenoj školi dva odjela – solo pjevanje u klasi Blanke Tkalčić, mr. art., te teoriju glazbe u klasi profesora Ivana Mežnarića. Posljednjih godina redovito pohađa ljetni seminar barokne glazbe i plesa «Aestas Musica». Tijekom srednjoškolskog obrazovanja osvojio je dvije nagrade iz pjevanja i dvije za vlastita glazbena djela.

Danijel Oto rođen je 1986. godine. Završio Srednju muzičku školu u Varaždinu, u klasi prof. Miljenke Slunjski, diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi pijanista i pedagoga prof. Vladimira Krpana.Godine 2003. osvajio 1. nagradu na HDGPP-ovom natjecanju mladih glazbenika. Pohađao ljetne glazbene akademije i seminare kod mnogih eminentnih pedagoga (Brač, Zagreb, Bardonechia). Uz solo recitale, klavirijade, nastupe s ansamblima, nastupao je u sklopu ciklusa «Virtuoso» u Hrvatskom glazbenom zavodu, «Mozart maratonu», na koncertu u povodu 150. obljetnice smrti R. Schumanna u dvorani Universe u Ljubljani te mnogim drugim manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Uspješno surađuje s mnogim glazbenicima te s HRT-om za čije je potrebe snimao u više navrata.

Tamara Korunek rođena je 6. lipnja 1994. u Čakovcu. Srednjoškolsko obrazovanje stekla je u Gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu. Godine 2011 upisuje Srednj glazbenu školu u Varaždinu, smjer solo pjevanje, u klasi mag. art. Blanke Tkalčić. Članica je Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski te dviju dramskih družina: Kazališne družine Štolcer i Dječjeg gradskog kazališta u Čakovcu . Od jeseni svoje glazbeno obrazovanje nastavlja na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču.