DVORANA ZRINSKI/SCHEIER, utorak 26. veljače 2019. u 19.00 sati

KOSJENKA TURKULIN, klavir

ANDRIJA ŠIMIĆ, violončelo

KONCERT JE ORGANIZIRAN UZ POTPORU MINISTARSTVA KULTURE REPUBLIKE HRVATSKE.

Kosjenka Turkulin počela je učiti klavir u razredu Ljerke Čavić-Tomčik na Glazbenom učilištu Elly Bašić. Godine 2003. osvojila je stipendiju koja joj je omogućila da kao jedan od pet stipendista polazi Colleggio del mondo unito dell’ Adriatico u talijanskom gradiću Duinu. Usporedo, pohađa međunarodnu glazbenu školu Tršćanskog trija gdje pohađa nastavu klavira kod Alberta Miodinija i komorne glazbe sa članovima Tršćanskog trija (Dario de Rosa, Renato Zanettovich,) te Maureen Jones i Enrica Bronzija.

Diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u razredu Đorđa Stanettija, a komornu glazbu na Konzervatoriju u Parmi u razredu Pierpaola Maurizzija.

 Pohađala je dvogodišnji seminar komorne glazbe u razredu Parmskog Trija na Accadmia di Fiesole u Firenzi te sudjelovala na raznim seminarima komorne glazbe (Trio Čajkovski, David Geringas).

Kao komorna glazbenica osvojila je prve nagrade na Međunarodnim natjecanjima Città di Montichiari (duo klavir i violončelo) i Riviera Etrusca (lied).

Ostvarila je brojne nastupe u domovini i inozemstvu kao solistica i članica komornih sastava ( Tribina Darko Lukić, Musica no museu –Rio de Janeiro, Arep del Mondo –Cagliari, ciklus Virtuoso, ciklus Vinko Lesić, ciklus koncerata „Iz Salona Očić“, Rapske ljetne večeri, Glazbene staze…). U 2015. g. ostvarila je projekt „MaNNifestacija“ u suradnji sa Goethe Institutom u Zagrebu povodom 140te obljetnice rođenja Thomasa Manna. Redovito surađuje sa pjevačima( Ana Jembrek, Marija Lešaja, Sonja Runje). Svira u klavirskom duu sa pijanisticom Ivom Ljubičić uz koju je i umjetnička voditeljica „Zagrebačkog festivala klavirskih dua“ .Osnivačica  je klavirskog trija Roter Igel.

Korepetitor je gudačkog odjela G.U. Elly Bašić u Zagrebu.

Andrija Šimić rođen je 19.6.1991. u Zagrebu. Školavanje počinje 1998.  i upisuje GU Elly Bašić u klasi prof. Dobrile Berković – Magdalenić. 2006. god. upisuje Klasičnu gimanziju u Zagrebu, a isto tako nastavlja školovanje u GU Elly Bašić. 2010. je maturirao i iste godine upisuje Muzičku akademiju u Sarajevu u klasi prof. Yevgenya Xaviereffa kod kojeg je magistrirao 2015.  i stekao zvanje magistra glazbenih umjetnosti.

Tijekom školovanja sudjelovao je na brojnim natjecanjima i osvojio brojne nagrade od kojih se ističu: I. Nagrada na Državnom natjecanju u Dubrovniku u disciplini orkestri 2007.,  I. nagrada na Državnom natjecanju u Opatiji u disciplini kvarteta 2008., II. nagrada na Državnom natjecanju u Opatiji u disciplini kvarteta 2009., II. nagrada na Federalnom natjecanju u Sarajevu u disciplini solo 2012., III. nagrada na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu u disciplini tria 2013.

2013. i 2014. sudionik je festivala Muzika na žici gdje  je svirao u komornom orkestru pod vodstvom Violete Smailović Huart. Od 2012. do 2014. honorano je svirao u Sarajevskoj filharmoniji. Isto tako, 2014. sudjeluje na Chamber music festivalu u Sarajevu gdje je pohađao radionicu Manhattan string kvarteta.

Honorarno je svirao u Simfonijskom orkestru HRTa, a od 2017. je član komornog sastava Trio roter igel. Iste godine pridružio se sastavu Glazbene staze.

Dugogodišnji je polaznik ljetne škole Uzmah pri čemu je pohađao tečajeve kod Nikole Ruževića,  a ponajviše kod Gustava Tavaresa. Isto tako, imao je priliku pohađati majstorske radionice kod Davida Grigoriana i Silvije Sondeckiene.

Od 2016. godine radi kao nastavnik violončelala u GU Elly Bašić.

Ulaznica: 30,00 kuna (nema popusta)