Lucija Horvat (Čakovec, 2003.) započinje svoje glazbeno obrazovanje s 8 godina u klasi profesorice Vedrane Fabac na Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić Čakovec. S 14 godina upisuje paralelno Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec, gdje provodi 2 godine i Glazbenu školu u Varaždinu, gdje je maturirala 2021. godine u klasi profesorica Melanije Gradečak i Jelene Geček. Iste godine upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu gdje trenutno studira u klasi profesorice Renate Penezić.

Kroz svoje obrazovanje osvojila je mnoge nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima od kojih su samo najnovije: laureat Regionalnog i Nacionalnog natjecanja HDGPP-a 2022. godine (1. nagrada, 1. mjesto), te finale natjecanja PaMus Flow Online Competition 2022., gdje također osvaja 1. mjesto. Radi svojih postignuća dobitnica je Oskara znanja za nadarene učenike i studente 2022. godine. Više puta osvaja priliku svirati s Varaždinskim komornim orkestrom, prvi puta 2019. u sklopu Varaždinskih baroknih večeri, te drugi puta 2021. godine.

Kroz svoje obrazovanje redovito se usavršava i na seminarima ili privatnim satovima redomiranih profesora i flautista kao što su: Denis Bouriakov, Erwin Klambauer, Ana Batinica, Wissam Boustany, Aldo Baerten, Ivica Gabrishova i Wally Hase. Godine 2021. osvaja stipendiju za prisustovanje na Forum Flute & Piano u Diekirchu, gradu u Luxembourgu gdje radi s profesorima kao što su Sebasian Jacot, Mario Caroli, Carlo Jans, Olga Ivusheikova te Rute Fernandes. Od listopada 2022. godine nastavit će svoje obrazovanje na MDW – Universität für Musik und darstellende Kunst Wien u klasi profesora Floriana Aichingera.

JURICA JURASIĆ KAPUN (Čakovec, 1994.), bariton koji se kao vokalni solist iskazao na gotovo svim frontama klasične glazbe, završio je studij pjevanja na Zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi profesorice Vlatke Oršanić. Prije studija u Zagrebu proveo je jednu godinu na Sveučilištu za glazbu i scenske umjetnosti u Grazu učeći pjevanje u klasi profesora Ulfa Bästleina. Izvan okvira formalnog obrazovanja usavršavao se na međunarodnim majstorskim radionicama kod vrhunskih glazbenika kao što su Krešimir Stražanac, Marius Vlad, Melanie Diener, Thomas Hampson i drugi.

Tijekom svog glazbenog obrazovanja osvojio je dvije nagrade na pjevačkim natjecanjima, prvu nagradu na državnom natjecanju HDGPP-a u disciplini pjevanje i drugu nagradu na 23. međunarodnom pjevačkom natjecanju Mikuláš Schneider-Trnavský u Slovačkoj. Usto, dobitnik je Dekanove nagrade na Muzičkoj akademiji te trostruki dobitnik Rektorove nagrade na Sveučilištu u Zagrebu.

Tijekom studija ostvario je prve značajne scenske nastupe u okviru studentskih, ali i profesionalnih produkcija i to na kazališnim daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Muzičke akademije Zagreb i Zagrebačkog kazališta Komedija s ulogama kao što su Guglielmo (W. A. Mozart: Così fan tutte), Pandolfe (J. Massenet: Cendrillon), Le Dancaïre (G. Bizet: Carmen) i druge.

Istaknuo se i kao koncertni izvođač uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar Muzičke akademije, Tamburaški orkestar HRT-a, Zbor HRT-a, Stuttgartsku filharmoniju i druge ansamble, pri čemu je ostvario uspješne suradnje s hrvatskim i stranim dirigentima.

Kao solist ostvario je niz uspješnih koncertnih suradnji u vlastitoj organizaciji uz potpore Međimurske Županije i Zagrebačke Županije te na ciklusu koncerata Cristoforium, 54. tribini „Darko Lukić“ i Festivalu komorne glazbe Čakovec. Nastupio je i na Muzičkom biennalu Zagreb kao solist u izvedbi opere Berislava Šipuša – Posljednji Intermezzo.

U tekućoj sezoni (2021./2022.) nastavlja suradnju s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu, ali ostvaruje i prve nastupe u okviru Opere Riječkog Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca s čak tri solističke uloge.

Viktor Čižić (Zagreb, 1996.) aktivno djeluje na svim frontama glazbene umjetnosti – od solističkih i komornih izvedbi do skladanja i improviziranja. Njegov solistički rad obilježavaju nastupi sa Zagrebačkom filharmonijom, Riječkim simfonijskim orkestrom, Zagrebačkim solistima, Tamburaškim orkestrom HRT–a i Cantus ansamblom. Solistički su mu recitali uvijek prošarani novom glazbom, vlastitim improvizacijama i skladbama domaćih autora. Sam je autor nekoliko prošle godine praizvedenih skladbi i aranžmana – za klavir solo, bariton i klavir, klavirski kvartet, klavir solo uz pratnju tamburaškog orkestra te glazbe za kazališnu predstavu. Osim s ansamblima za suvremenu glazbu, često surađuje i sa skladateljima te instrumentalistima i pjevačima – snimajući u više navrata za Hrvatski radio, nastupivši nekoliko puta na Tribini „Darko Lukić“ kao umjetnički suradnik te sudjelujući na brojnim koncertnim gostovanjima, festivalima i drugim glazbenim događanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Završivši zagrebačku XV. gimnaziju i GŠ „Vatroslav Lisinski“ (klasa Branke Fačini-Vrhovski) upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi red. prof. art. Dalibora Cikojevića. Zatim studira u klasi doc. art. Filipa Faka, diplomiravši klavir 2021. godine. Studirao je i na Konzervatoriju u Amsterdamu u klasi Franka van de Laara, učeći suvremenu glazbu kod Ralpha van Raata – u okviru studentske razmjene. Dobitnik je Diplome „Darko Lukić“ za 2019. godinu. Trenutno djeluje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kao umjetnički suradnik pijanist na Odsjeku za duhačke instrumente.

  • ULAZ SLOBODAN!