CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

  • utorak 13.7.2021. u 20 sati

KONCERT

MARIN LIMIĆ

klavir

Na progrmu: F. Liszt, M. Limić

Koncert organiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

 

Marin Limić (Zagreb, 1985.), pijanist i skladatelj, osnovno i srednje glazbeno školovanje završio je u splitskoj Glazbenoj školi Josipa Hatzea, u razredu pedagoga i koncertne pijanistice Jadranke Garin. Osvojio je prvu nagradu na klaviru na Hrvatskom državnom natjecanju učenika i studenata glazbe 2003. godine. Početkom 2010. diplomirao u klasi prof. Arba Valdme na “Hochschule für Musik” u Kölnu.

Limićev repertoar seže od klasičnih djela do vlastitih skladbi i klavirskih obrada. Godine 2016. nagrađen je od Ministarstva kulture Republike Hrvatske za svoju klavirsku skladbu Tokata, op. 33.

Održao je brojne solističke koncerte i nastupao uz pratnju orkestara pod ravnanjem dirigenata P. Dešpalja, M. Tarbuka i I. Lipanovića. U Hrvatskom glazbenom zavodu svirao je koncerte koje je snimio Hrvatski radio. Također je nastupao u Kneževom dvoru u Dubrovniku uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Od međunarodnih nastupa ističu se recitali na manifestacijama “Mostarsko proljeće” u Bosni i Hercegovini 2012., “Don Brankovi dani muzike” u Crnoj Gori 2013. te recital u dvorcu Brandys nad Labem u Češkoj 2014..

Objavljen mu je notni album s pripadajućim CD-om “Skladbe za klavir” (Knjižnica zbornika Kačić & Sidra music) 2015. te je održano 10 promocija po hrvatskim gradovima. Održao je više solističkih recitala pod nazivom “Koncert zaboravljenih melodija” kroz koje je promovirao rijetko i nikad izvođena djela više skladatelja 2016.. Obradio je pjesme EDM glazbe te ih prezentirao u klavirskoj izvedbi na koncertima. Godine 2018. izdan mu je drugi autorski CD “Klarin film” (Cantus) na kojem je surađivalo više kolega glazbenika i umjetnika.

Podučavao je klavir na više glazbenih škola u Hrvatskoj i Njemačkoj. Trenutno živi i radi u Kölnu.

Ulaznica: 30,00 kuna