Tribina Čakovec četvrtkom 26.5.2022. u 20 sati / PROGRAM UZ DAN GRADA ČAKOVCA

KONCERT

PJEVAČKI ZBOR

„JOSIP ŠTOLCER SLAVENSKI“ ČAKOVEC

 

Dirigentica:

Senka Bašek

Gošće:

Blanka Tkalčić, mezzosopran

Tamara Korunek, sopran

Klavirska pratnja:

Danijel Oto

Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ osnovan je u Čakovcu 1975. godine, a od 1982. godine nosi ime jednog od najistaknutijih hrvatskih skladatelja, rodom iz Čakovca. Od tada, pa do danas, u zboru je pjevalo oko 550 pjevača – amatera.

Zbor je dobitnik šest Zlatnih plaketa HSK na susretima održanim u Novom Vinodolskom  i Novigradu Istarskom, dobitnik pet Srebrnih plakete HSK na susretima održanim Rijeci,  Novom Vinodolskom, Novigradu Istarskom i Rovinju.

Zbor je osvojio 1. Nagradu na 44. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu 2011. , te na 49. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju 2016.

Godine 2006., 2008. i 2009. proglašen je najboljim zborom Susreta hrvatskih pjevačkih zborova.

Zbor je dobitnik četiriju Zlatnih i osam Srebrnih plaketa na Natjecanjima zborova u Zagrebu.

Na međunarodnim natjecanjima, osvojio je sedamnaest Zlatnih diploma, devet Srebrnih i četiri Brončane diplome, te tri Srebrne olimpijske medalje na Olimpijadama zborova u Bremenu i Grazu. Uz spomenuto, na natjecanjima je zbor osvojio i šest posebnih nagrada za najbolju izvedbu pojedine skladbe. Do sada, Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ osvojio je ukupno dvadesetdevet zlatnih, dvadesetpet srebrnih, pet brončanih i osam posebnih nagrada struke.

Prva dirigentica zbora bila je Dragica Karolina Šimunković prof, a od početka 2005. godine, zbor vrlo uspješno vodi Senka Bašek, prof. kao dirigent i umjetnički voditelj.

Ulaznica: 40,00 kuna