CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

DVORANA ZRINSKI/SCHEIER

 otvorenje koncertne sezone 

KRESIMIR BEDEK FOTO

Krešimir Bedek (Zagreb, 1981.) diplomirao je gitaru u klasi Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Kao jednom od najboljih studenata generacije dodijeljena mu je Top stipendija za top studente tjednika Nacional. Gitarski nauk usavršava u Nizozemskoj, na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, gdje je završio poslijediplomski studij u klasi proslavljenoga gitarista i pedagoga Zorana Dukića.

KRESIMIR BEDEK KONCERT 1

Nastupao je u Hrvatskoj i u inozemstvu (Nizozemska, Belgija, Njemačka, Španjolska, Portugal, Izrael, Estonija, Rusija) svirajući recitale, uz orkestre i u različitim komornim sastavima. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Na 42.tribini mladih umjetnika „Darko Lukić“ osvojio je glavnu nagradu „Darko Lukić“ te nagradu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Dva puta je osvajao nagrade na prestižnom natjecanju Printemps de la guitarre (Charleroi, Belgija) i pobjednik je međunarodnih gitarističkih natjecanja: Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona ‘Miguel Llobet’ (Barcelona, Španjolska), Guitarmania (Almada, Portugal), Guitar and Chamber Music Festival Zwolle (Nizozemska) i Scharpach gitaar concurs (Enschede, Nizozemska).

Zaposlen kao asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, primio je Godišnju nagradu Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za 2010. godinu.

Ulaznica: 30,00 kuna, učenici, studenti 20,00 kuna