27.2.2020.

KONCERT

250 GODINA BEETHOVENA

KREŠIMIR LAZAR, violončelo

Krešimir Lazar rođen je u Varaždinu. U rodnom je gradu završio osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi prof. D. Milkovića. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. V. Dešpalja kod kojega je i magistrirao.

Osvojio je nagrade u zemlji i inozemstvu, među kojima I. nagradu na međunarodnom natjecanju Alfredo Marcosig u Goriziji (Italija) zatim nagradu Hrvatske radiotelevizije Amando Ivančić, Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu, Dekanovu nagradu Muzičke akademije u Zagrebu, nagradu Hrvatskog glazbenog zavoda, nagradu Društva sveučilišnih nastavnika i ostalih znanstvenih djelatnika u Zagrebu i nagradu Varaždinskih baroknih večeri za najbolju interpretaciju solista „Jurica Murai“ za 2011.

Krešimir Lazar

Koncertirao je u više europskih i latinoameričkih zemalja. Kao solist nastupao je uz Zagrebačku filharmoniju, Varaždinski komorni orkestar, Hrvatski barokni ansambl, Hrvatski komorni orkestar, Dubrovački simfonijski orkestar i HGM Jazz orkestar. Za nakladničku kuću Cantus snimio je uz Simfonijski orkestar HRT-a Koncert za violinu, violončelo i orkestar Ž. Brkanovića, a u suradnji sa čembalistom K. Hasom snimio je i izdao na nosaču zvuka integralnu snimku 6 sonata za violončelo B. Marcella. Godine 2017. snimio je trajnu snimku za Hrvatski radio – Sonata za violončelo i glasovir B. Kunca u suradnji sa pijanisticom S. Poljak, a 2018. izdao je CD “Vulnerasti cor meum” sa  ansamblom  Camerata Garestin. Uz koncertnu djelatnost sudjelovao je kao predavač na međunarodnom festivalu gudača Strings Only u Zadru i  kao član međunarodnih žirija na istoimenom natjecanju, kao i na međunarodnom natjecanju Alfredo i Vanda Marcosig u Goriziji (Italija),  na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe Hrvatske i Slovenije kao i na nacionalnom natjecanju “Papandopulo”. Redovito održava zimske seminare u Opatiji u organizaciji udruge «Pro musica», a seminare je održavao i u Zadru i Rijeci.

Stalni je član, solist i šef Varaždinskog komornog orkestra, član je i osnivač ansambala „Camerata Garestin“ i „Amadeus trio Zagreb“, a surađivao je sa „Hrvatskim baroknim ansamblom“, ansamblom „Cantus“, ansamblom ”3+” te ansamblom „Le Parlement de Musique“.  Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

Zaposlen je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu kao redoviti profesor.

Nadia Varga Modrić

Nadia Varga Modrić 

Klavir uči od svoje pete godine kod majke, a kasnije u klasi prof. Ivane Hercezi i Jelice Kuzmin. Laureatkinja je državnog natjecanja HDGPP, međunarodnog natjecanja «Etide i skale», natjecanja komornih sastava u klavirskom duu, te finalistica prestižnog natjecanja «EPTA», 1999. godine.

Magistrirala je studij glasovira u Grazu na Sveučilištu za glazbu i dramske umjetnosti u klasi prof. Eike Strauba. Usavršavala se kod istaknutih klavirskih pedagoga i pedagoga za komornu glazbu: Jurice Muraija, Laszla Baranyaja, Erike Frieser, Michaela Geesa, Chia Chou (Trio «Parnassus»), Stacey Bartsch… 

Kao solist, korepetitor i komorni glazbenik, nastupala je diljem Hrvatske i inozemstva (Austrija, Mađarska, Italija, Njemačka, Slovačka, Liechtenstein, Švicarska…) Radila je kao službeni korepetitor na majstorskim tečajevima profesora Rudolfa Leopolda (Austrija), Gerharda Mantela (Njemačka) i Valtera Dešpalja (Hrvatska), službeni korepetitor natjecanja „Rudolf Matz“ i natjecanja Papandopulo. Snimala je za HRT i ORF. Bila je stipendistica fondacije „Musik und Jugend“. Nastupala je uz Simfonijski orkestar HRT-a i Hrvatski komorni orkestar. U duetu sa Zitom Varga nastupila je na Osorskim glazbenim večerima, festivalu “Sommets Musicaux de Gstaad” u Ženevi, Rapskim glazbenim večerima.. Duo je dobitnik nagrade Darko Lukić  i nagrade Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog  u sezoni 2010./2011.

Radi kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Ulaznica: 50,00 kuna

Učenici (10 i više), studenti, umirovljenici, organizirani posjet (10 i više) 30,00 kuna.