4. do 7.  prosinca 2020.

KUMEK

dugometražni dokumentarni film posvećen dugogodišnjem gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću / Hrvatska/ 2020.

Režija: Dario Juričan

 

  • RASPORED PRIKAZIVANJA:

petak 4.12. u 20.00 sati

subota 5.12. u 18.00 sati

nedjelja 6.12. u 20.00 sati

ponedjeljak 7.12. u 20.00 sati

Film Kumek o zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću treći je film iz ciklusa Gazda i sniman je tijekom četiri godine na lokacijama u Zagrebu i Grudama (prvi je Gazda o Ivici Todoriću, drugi Gazda: Početak o Miroslavu Kutli)

Redatelj i producent filma je Dario Juričan. Scenaristi su Saša Paparella, koji je i koautor drugih filmova u serijalu Gazda te Zvonimir Tivon. Montažer filma je Luka Tokić, animator Dragan Đokić, a kameru potpisuje Marko Jerbić. Kreativni producent je Tibor Keser.

Film su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), zaklada Kultura nova i velikodušne donacije građana putem crowdfunding kampanje.

Producent filma je udruga Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (HRCIN).

Dario Juričan/izjava: Raditi film Kumek bio je veliki izazov, jer pokriva gotovo četrdeset godina djelovanja Milana Bandića, prividno hiperaktivne i trumpolike pojave hrvatske političke scene. Bandić je šest puta biran za gradonačelnika grada Zagreba, koji nije samo glavni grad svih Hrvata, nego i glavni grad svih hrvatskih kriminalaca. Milan Bandić u tri je navrata odbio dati intervju za naš film, pa je napravljena audicija kako bi mu se našao dvojnik.

Ulaznica: 25,00 kuna