LONDON CALLING COMEDY – 16. studeni u 19.30 sati

Dvorana Centra za kulturu
srijeda, 16. studenoga 2011. u 19.30 sati

Stand up komedija
LONDON CALLING COMEDY
Paddy Lennox – Irska
Steve Hall – Engleska
Christophe Davidson – Kanada

Tri međunarodna komičara koji stižu s londonske komičarske scene zaokupiti će pažnju gledatelja i pružiti im večer prepunu humora, smijeha i zabave UŽIVO.

London Calling program britanske stand-up komedije pokušat će vam dočarati tipičnu londonsku klupsku stand-up večer, tj. cjelovečernji program s voditeljem i nekoliko komičara, među kojima je onaj koji nastupa posljednji – headliner.

Iza ovog naziva krije se međunarodni projekt koji je osmislio hrvatski novinar Nino Bantić, u nakani da britanski stand-up humor približi građanima u nekoliko europskih gradova. Nino je jedan od članova originalne postave emisije «Zločesta djeca» Radija 101, koja je osamdesetih godina prošloga stoljeća postala zaštitnim znakom Stojedinice i kultnim simbolom hrvatskog humora njegove generacije. Nino već petnaest godina radi kao urednik u jednoj svjetskoj televizijskoj agenciji u Londonu. Od travnja prošle godine i sam povremeno kao komičar nastupa po britanskim klubovima.
Sada, tijekom svoje druge godine postojanja, ovaj projekt je spreman da primi Čakovec u svoju komičarsku obitelj gdje se već nalaze Zagreb, Osijek, Rijeka i Varaždin.

Više informacija na www.londoncallingclub.com

Ulaznica: 40,00 kuna

 

Paddy Lennox – (Irska)

Irski komičar i glumac Paddy Lennox osvojio je pozornicu 2001. prvo kao stand-up komičar, a zatim se pojavio kao glumac u nekoliko komedija u londonskom Shakespeare Globe Theatre. Paddy je zanimljiv i dopadljiv komičar koji ima topao i prirodan pristup kombinirajući tematski materijal, svoja opažanja i impresivne vještine improvizacije što jamči odličnu zabavu.

U posljednje vrijeme Paddy je imao nastupe na BBC-u, ITV-u i radio Talksport. Paddy voli nastupati u svim uobičajenim velikim, ali i u manjim klubovima jer inače kako on to kaže «život postane suviše predvidiv»,

Kao uspješan komičar i glumac, ima vrlo impresivnu listu kazališta, filmova i TV pojavljivanja u kojima je nastupao. Također je odličan umjetnik koji je posudio svoj glas u bezbroj reklama u Velikoj Britaniji I Irskoj. Kada ne nastupa po Velikoj Britaniji, Paddy svira glasovir koji mu pomaže da se opusti.

 

Steve Hall – (Engleska)

Steve Hall se pridružio stand-up sceni 2002. kada je počeo impresionirati publiku u finalnoj fazi natjecanja Daily Telegraph Open Mic Award, kao drugonagrađeni komičar na BBC New Comedy Awards i kad je bio nominiran na Edinburgh Comedy Award 2006.

Pohađao je istu školu kao i Sacha Baron Cohen i Matt Lucas i bezbroj se puta pojavio na TV ekranima na BBC-u kao stand-up komičar i glumac. Vrlo oštroumno i šarmantno uspjeva kombinirati svoju elokventnu inteligenciju i samo-rugajuću glupost s prepričavanjem svojih doživljaja. Kao što Steve kaže «poraz ne nasmijava do suza, najčešće moj vlastiti».

Nastupao je kao podrška na turnejama nekim od najpoznatijih britanskih komičara kao što su Lee Mack i Russel Howard i dvaput je nastupao u Wembley Areni te se pojavljivao kao gost ili pisac u BBC-evoj emisiji «Mock the Week».

 

Christophe Davidson – (Kanada)

Christophe je komičar koji je rođen u Torontu i tek je nekoliko godina na komičarskoj sceni, a  već je nastupao s nekim od najtalentiranijih svjetskih komičara na turnejama po SAD-u, Kanadi te ove godine u Australiji.

Christophe se stalno želi razvijati kao umjetnik te na pozornicu donosi svoj jedinstveni pogled na svijet; od djetinjstva na koje su najviše utjecale žene, miksajući svoje osobne doživljaje, opservacije i iskrenu brigu za svijet u kojem živimo. Često su ga opisivali kao jako smiješnog, osjetljivog i dragog čovjeka s dozom nevinosti, a on će se svojski potruditi da vas uvjeri da je  bolje voditi ljubav nego rat.

 

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec