LOVCI NA GLAVE – 20. rujna u 20 sati

THE HEADHUNTERS/ HODEJEGERNE

krimi triler

Režija: Morten Tyldum

Uloge: Lars Gudmestad, Ulf Ryberg, and 1 more credit »

Stars:Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund and Nikolaj Coster-Waldau

 

Norveško filmsko remek-djelo «Lovci na glave», snimljeno po istoimenom svjetskom književnom hitu zvijezde krimića Joa Nesbøa.

Glavni je lik filma Roger Brown (Aksel Hennie), najuspješniji norveški agent za zapošljavanje, «lovac na glave», oženjen lijepom vlasnicom galerije Dianom Brown (Synnøve Macody Lund). No zbog stila života iznad svojih mogućnosti bavi se krađom umjetnina. Na otvorenju galerije njegova ga žena upoznaje s Clasom Greveom (Nikolaj Coster-Waldau), koji nije samo idealna osoba za «posao» za koji Roger upravo regrutira kandidata, već i vlasnik Rubensovog djela «Lov na veprove u Kaledoniji», jedne od najtraženijih slika na tržištu umjetnosti. Roger tako nalazi svoju priliku da postane financijski neovisan i započinje planiranje svoje najveće pljačke. No vrlo brzo ulijeće u nevolje, a ovog puta nisu financijski problemi ti koji će ga pokoriti i ugroziti njegov status, brak, na koncu i život…

Trajanje: 100 minuta

Preporučamo starijima od 16 godina.

«Lovci na glave» (Headhunters) je popularni kriminalistički roman Joa Nesbøa, najpoznatijeg norveškog pisca krimića, prema kojem je snimljen ovaj vrhunski norveški film.

Poznat po svojim odličnim zapletima, ali i vrhunski razrađenim pričama, Nesbø je dokazao da su «Lovci na glave» samo nastavak njegovih uspješnih djela i zapleta koji ostavljaju bez daha. Iako junak filma nije njegov «najdraži» lik – detektiv Harry Holle – Nesbø je pronašao dovoljno kvalitetnu inspiraciju da stvori vrhunsku knjigu koja je zatim u režiji njegova sunarodnjaka Mortena Tylduma prema mnogima, i publici i kritici, dobila još bolju filmsku ekranizaciju.

 

Jo Nesbø je 52-godišnji norveški pisac kriminalističkih romana koji je stekao svjetsku slavu serijalom o detektivu Harryju Holeu. Prema mišljenju književnih stručnjaka, Nesbø je trenutno najpoznatiji svjetski pisac krimića, čija su djela prevedena na više od četrdeset svjetskih jezika, a neka smatraju najboljim krimićima u povijesti.

 

Za reviju NORDIJSKI FILMSKI HITOVI na blagajni Centra za kulturu možete kupiti

  • REVIJSKU ULAZNICU za 40,00 kuna (3 filma).

 

Pojedinačna ulaznica za film: 20,00 kuna

 

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec