MACHAN – 27. srpnja u 22.00 sata

  • PETKOM U 22

MACHAN

Njemačka, Italija, Šri Lanka

 

komedija, drama

Režija: Uberto Pasolini

Uloge: Gihan De Chickera, Dharmapriya Dias, Dharshan Dharmaraj, Sujeewa Priyalal, Namal Jayasinghe, Christian Ebert, Peer Martiny, Mohamed Adamaly

Scenarij: Ruwanthie Chickera, Uberto Pasolini

Producenti:: Conchita Airoldi, Uberto Pasolini, Prasanna Vithanage

 

Ekipa gubitnika želi se iseliti iz Šri Lanke i jedina im je nada upasti u nacionalnu rukometnu reprezentaciju koju su sami izmislili. Jedina kvaka je – nitko ne zna rukomet!

 

Manoj i Stanley tješe se nakon što im je opet odbijena viza. Životni san barmena Manoja da živi i radi na prekrasnom Zapadu srušio se a on je očajan. Njegov dugogodišnji prijatelj, ulični prodavač voća Stanley, gubi bitku s ogromnim dugom dok se brine o ludim tetkama i mlađem bratu koji je na putu da postane kriminalac.

 

Slučajno otkriće pozivnice za rukometni turnir u Bavarskoj utučenim prijateljima izgleda kao dar s neba. Iako nitko nema pojma o rukometu, prijavljuju se na turnir i uskoro se nezgrapna ekipa prijatelja i kolega, vjerovnika i policajaca udružuje u neobičnu «rukometnu reprezentaciju Šri Lanke».

«Machan» je prvi igrani film Uberta Pasolinija kao redatelja, filmaš je inače poznat kao producent filmova «Skidajte se do kraja» i «Carevo novo ruho». Film je prikazan na otvaranju 7. Zagreb Film Festivala i na Filmskom.netu smo pohvalili film i istakli da «nije tmuran film za festivale nego topla komedija o gubitnicima rađena u češkom stilu.»

Najveća ironija ove nevjerojatne priče je da je nastala – prema istinitom događaju!

Trajanje: 125 minuta

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec