CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

četvrtak, 9. lipnja 2022. u 20.00 sati

MAJA POSAVEC

Program organiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Cijenjena glazbenica i glumica Maja Posavec svoj hvaljeni studijski album “Bye bye Saturn” koncertno će promovirati na pozornicama u Zagrebu i Čakovcu gdje će još jednom pokazati svoju kantautorsku snagi u veličinu.
Uz nove pjesme s albuma Bye, bye Saturn Maja će publici prikazati presjek svog glazbenog putovanja, pa će se na repertoaru naći i pjesme koje izvodu u sklopu programa Večer s Cohenom, pjesme koje su obilježile njezinu suradnju s Nenadom Borgudanom i grupom Detour kao i njezine starije autorske pjesme te neki coveri koji joj glazbeno, ali i životno puno znače.
“Radujemo se koncertima. Već neko vrijeme sviram s glazbenicima: Jurica Štelma na kontrabasu, Mario Bočić na saksofonu i Borko Rupena na bubnjevima. Tu je naravno Ivan Kapec, gitarist s kojim konstantno surađujem i koji mi je pomogao u produkciji albuma. Bend se oformio za projekt “Večer s Leonardom Cohenom” i drago mi je da smo nastavili svirati i moj autorski materijal. S njima uspijevam ostvariti lakoću izvedbe u interpretaciji Cohena, kao i u mojim pjesmama.” – rekla je Maja.
Master vinila je radio Višeslav Laboš, prijatelj, producent i stručnjak za vinile. A najbolji način da publici prikaže svoja djela zasigurno je nastup uživo, stoga Maja sve poziva da joj se pridruže u CZK-u Čakovec.
“Album je na digitalnim servisima izašao prošle godine. Sada imamo i ploču koja je predivna. Za dizajn se pobrinuo Plac studio, a fotografiju je radila Vesna Zednik. Nadam se da tako predivno i zvuči, budući da ne mogu slušati svoje uratke jednom kad su gotovi, prepuštam drugima da ju preslušaju. Kada sam bila u Karlovim Varyma na premijeri filma Zbornica, saznala sam da nije tako rijetko da glumci ne mogu gledati svoje filmove na premijerama, znaju da nema više natrag. ” – otkrila nam je Maja Posavec koja je s nestrpljenjem dočekala da svoj prvi vinil konačno primi u ruke. Svi oni koji joj se pridruže na ovom svemirskom putovanju, moći će kupiti Majinu ploču Bye, bye Saturn, po promotivnoj cijeni, a dobit će i priliku da im Maja ploču i potpiše.

Fotografije: Vesna Zednik. 

Ulaznica: 40,00 kuna 

Dostupno online i na blagajni Centra za kulturu Čakovec.