MALA SCENA “VINKO LISJAK” – četvrtak 21.6.2012. u 19 sati

CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

 

Uz godišnjicu smrti Vinka Lisjaka na pročelje kod ulaza u Malu scenu Vinko Lisjak Centra za kulturu Čakovec bit će postavljena ploča s nazivom scene i održan prigodni program.

 

Gradsko vijeće grada Čakovca na svojoj 18. sjednici održanoj 23. veljače 2012. donijelo je odluku da se prihvaća prijedlog Upravnog vijeća Centra za kulturu Čakovec kojim se Mala scena Centra za kulturu imenuje u Malu scenu «Vinko Lisjak».

 

Vinko Lisjak

(6.1.1928. – 22.6.2011.)

Radni i stvaralački vijek Vinka Lisjaka započinje 1952., otkada na kazališnim daskama Karlovca, Osijeka, Tuzle i najduže Varaždina ostvaruje brojne uloge, jer on je bio i ostao glumac po vokaciji i obrazovanju.

 

Međutim, radni vijek u Narodnom sveučilištu, Kino-poduzeću i Centru za kulturu Čakovec, otkriva i druge talente Vinka Lisjaka – kao vrsnog organizatora kulturnih događanja, redatelja, pisca, publiciste… Tribina «Čakovec četvrtkom» (1969.) ili MMM Josip Štolcer Slavenski (1974.) čiji je idejni začetnik Vinko Lisjak, traju desetljećima, prepoznatljiva su u cijeloj Hrvatskoj i dobrano su zakoračila u 21. stoljeće. Poznat i priznat i kao redatelj kazališne dječje scene, pisac dječpjih igrokaza, pokretač humorističke amaterske skupine «Pikač» , angažiran u oživljavanju rada seljačkih sloga, promotor domaćeg filma, kroničar društvenog, kulturnog i zabavnog života Čakovca 20. stoljeća….

Ukratko, Vinko Lisjak bio je čovjek nepresušnih ideja, vedrog duha i rijetke sposobnosti da okupi istomišljenike i u timskom radu ostvari zamišljeno.

 

 

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec