MALE ŽENE – petak 11. prosinca 2020. u 17.45 sati

Little Women

SAD, 2019.

Režija: Greta Gerwig

Trajanje: 134 minute

Priča o četiri mlade žene koje se bore za vlastiti životni put, bazirana na istoimenom romanu i klasiku, je vječna i bezvremenska. Četiri sestre Meg, Jo, Amy i Beth March upoznajemo još kao djevojčice i tinejdžerke koje su u najosjetljivijim godinama ostale živjeti same s majkom Marmee, moralnim stupom obitelji, dok je njihov otac otišao dati svoj doprinos američkom Građanskom ratu. Vrijednosti koje su u njih usađene u tom periodu, pa i ranije, pratit će ih cijelog života, dok će svaka od njih pokušati naći svoje mjesto pod suncem.

Film je nominiran u čak šest kategorija za nagradu Oscar, dvije kategorije za nagrade Zlatni globus te 5 kategorija za nagrade BAFTA (svojevrsna britanska verzija Oscara). Dosadašnja najpoznatija filmska ekranizacija, a bilo ih je nekoliko, ona je iz 1994. godine kada su u glavnim ulogama bile Winona Ryder, Trini Alvarado, Kirsten Dunst, Claire Danes, Christian Bale i Susan Sarandon.

In the years after the Civil War, Jo March (Saoirse Ronan) lives in New York City and makes her living as a writer, while her sister Amy March (Florence Pugh) studies painting in Paris. Amy has a chance encounter with Theodore “Laurie” Laurence (Timothée Chalamet), a childhood crush who proposed to Jo, but was ultimately rejected. Their oldest sibling, Meg March (Emma Watson), is married to a schoolteacher, while shy sister Beth (Eliza Scanlen) develops a devastating illness that brings the family back together.

Teme za razgovor: književni predložak, filmska adaptacija romana, obitelj, vrijednosti

Izvor informacija: https://www.imdb.com/title/tt3281548/

Dob: 14+

Ulaznica: 10,00 kuna