• CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC / srijeda / 18. listopada 2023. 
  • organizirana projekcija / Centar za odgoj i obrazovanje

Senzorne projekcije se održavaju u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije, no njihova je suština da budu javne i inkluzivne. Odvijaju se uz prigušena svjetla i slabiji zvuk filma, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, baka i djedova, nastavnika, prijatelja, organizirano sa školom ili privatno.

Nositelj projekta „U istom filmu – korak dalje“ je udruga Metamedij, a uz Kino Valli i Školu za odgoj i obrazovanje – Pula partneri su još Centri za odgoj i obrazovanje Čakovec i Krapinske toplice. Provedba projekta čija je vrijednost 45.000,00 eura, počela je prvog dana rujna, a trajat će do 30. studenog 2023. godine. Kontakt osoba je Marino Jurcan iz udruge Metamedij.

Projekt „U istom filmu – korak dalje“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

  • MAMA MU SE VRAĆA KUĆI

Mamma Mu hittar hem

Zemlja i godina proizvodnje: Švedska, 2021.

Žanr: animirana sinkronizirana komedija, obiteljsko-pustolovni film za djecu

Režija: Christian Ryltenius i Tomas Tivemark

Scenarij: Peter Arhenius

Mama Muu cijeli je svoj život provela na istoj farmi, okruženoj prostranim zelenim poljima i prepunoj životinjskih prijatelja. Kada jednoga dana farmu posjeti roda koja je proputovala čitav svijet, Mama Muu se počinje pitati kako može biti sigurna da je farma na kojoj živi njezin pravi dom? Što ako negdje drugdje na ovom velikom svijetu postoji neko bolje mjesto za nju? Dok joj prijatelj Gavran pokušava dokazati da trava nije zelenija drugdje, znatiželja Mame Muu raste i tjera je na put u nepoznato…

Ova topla obiteljska priča predivne animacije odgovara na pitanje što je to dom i pokazuje da se ponekad potrebno izgubiti kako bi se pronašao put kući. 

Trajanje filma: 65 min