Dvorana Centra za kulturu, nedjelja 24. studeni 2013. u 20.00 sati

11. MEĐIMURSKI FESTIVAL ZABAVNE GLAZBE

mef 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Međimurski festival koji je u proteklih 10 godina iznjedrio mnoga imena domaće i inozemne glazbene scene, na svoju jednanaestu godinu vraća se u dvoranu Centra za kulturu u Čakovcu. Svojim postojanjem nametnuo se kao brand na ovim prostorima, ali postao prepoznatljiv i van granica zemlje dajući svoj doprinos kulturno-zabavnom životu kontinentalne Hrvatske.

Prvenstveno radeći na promociji pjevača, bandova, pjesama i autorstva općenito, danas je postao nezaobilazan festivalski događaj u našoj zemlji u partnerstvu s Hrvatskim društvom skladatelja. Mnogobrojna zvučna imena hrvatske estrade svake godine naglašavaju važnost festivala, a inozemni izvođači nose iz Međimurja najljepše utiske gostoprimstva, ali i srdačne publike. Nemjerljiv je pak doprinos promociji Čakovca i Međimurja o kojima se u dane festivala govori u svim medijima i društvenim mrežama.

I ove godine Organizacijski odbor na čelu s predsjednicom Sandrom Herman maksimalno se trudio da se, usprkos sveprisutnoj recesiji, gosti festivala osjećaju dobrodošlo kako bi svojim kućama odnjeli pozitivne utiske koji svih godina krase ovdašnju organizaciju festivala.

Struka festivala ove je godine imala do sada najveći broj prijavljenih skladbi i nimalo lak zadatak u odbiru 22 ovogodišnja izvođača. Selektori Josip Turk i Davor Dominić posebno naglašavaju veliki interes međimurskih autora, pjevača i bandova i njihovu sve veću zastupljenost na festivalu. Kao i nekoliko godina unatrag, sve pjesme bit će izvođene uživo uz pratnju već etabliranog festivalskog orkestra pod ravnanjem Damira Rodigera.

Uz dvoje Splićana Igora Brešana i Doru Bačić, te slovensku pjevačicu Anitu Kralj, festival ugošćuje i poznata imena domaće zabavne glazbe Juricu Pađena & Aerodrom, Zdravka Škendera, Marinu Tomašević, Mladena Burnaća, Borisa Babarovića, poznatu glumicu i pjevačicu Milu Elegović, Nanu Pršu, Nenada Kumrića Čarlija… Domaće međimurske snage predvodit će dosadašnji pobjednici MEF-a Igor Baksa iz Kom3dije i Mirko Švenda Žiga pa grupa Globus, Vladimir Košir Tonka, Josip Sanjković Mitrica, Angello, Jerko Fabić, Supermarket, Jutarnja zvijezda te duo iz Donje Dubrave i Šibenika Martina&Marko. (Rajko Dobošić)

Ulaznica: 50,00 kuna