CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC

U studenom počinjemo s prvim projekcijama na projektu Moje malo kino!

CVRČAK I MRAVICA

  • srijeda / 15.11.2023. u 10 sati
  • srijeda / 22.11.2023. u 10 sati
  • srijeda / 29.11.2023. u 10 sati

Za naše predškolce i učenike prvih i drugih razreda  u studenom smo na projektu Moje malo kino pripremili fantastičnu animiranu avanturu Cvrčak i mravica!

Prvi hrvatski dugometražni animirani film napravljen u tehnici 3d animacije. ‘Cvrčak i mravica’ u kinima je tijekom prva 3 tjedna prikazivanja pogledalo više od 30 tisuća gledatelja. Film je dobio i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za gledanje u sklopu nastavnog programa za osnovne škole, a dostupan je i metodički priručnik za učitelje koji je izradila profesorica Marina Zlatarić.

Cvrčak Ket voli svirati sa svojim bendom i zabavljati bezbrižne kukce iz okolice. Na Cvrčelli zabava nikad ne prestaje, a zima je tek izmišljotina uštogljenih mrava i teoretičara zavjere. U blizini živi mravica Antoneta, u društvu posvećenom graditeljstvu, disciplini i radu. Glazba je strogo zabranjena. Kad se Ket i Antoneta sretnu, među njima se brzo razvija bliskost. Može li Antoneta spasiti cvrčke od zime prije nego što je prekasno?

Film inspiriran poznatom Ezopovom basnom o cvrčku i mravu nastao je prema priči Darka Bakliže, koji je radio i na konceptu i dizajnu likova. U filmskoj ekipi bili su i animator Siniša Mataić, montažer Roman Cernjak, skladatelj Vjeran Šalamon, dizajnerica Jadranka Soviček Krpan, iliustrator i animator Manuel Šumberac te producent Dino Krpan.

Animiranim likovima glasove su dali glumci i pjevači Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović, Jadranka Krajina, Katarina Madirazza, Dušan Bućan, Dražen Čuček, Damir Martinović Mrle, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đuričić, te Mladen Vasary.