Tekst:  Roberta Radović – 7. listopada 2018. 

Premijerna čakovečka publika 7. listopada 2018.  je u Centru za kulturu pogledala lutkarsku predstavu za djecu “Ručak za šestero”. Lutke su sjajno oživjeli glumci Karolina Horvat, Mario Jakšić, Katarina Arbanas i Nikša Eldan i duhovito prikazali moguće životne situacije s kojima se susreću mlade obitelji s djecom.

Zaplet počinje pojavom imaginarnog prijatelja koje dijete dovodi kući na objed…Redaju se šarmantni i svim generacijama razumljivi dijalozi obiteljskog života s univerzalnom porukom – svi želimo i imamo potrebu imati pravog prijatelja. Igra, scena, glazba, sjene i lutke živopisno kroz 45 minuta zadržavaju pozornost djece. Iako se “Ručak za šestero” preporučuje za dob 6+, poučna je i za odrasle, posebice roditelje s mlađom djecom.

Predstavu je na scenu postavila Kazališna družina Pinklec u koprodukciji s Umjetničkom organizacijom GLLUGL iz Varaždina. Prva izvedba bila je u Varaždinu 3. listopada. Režiju potpisuje Tamara Kučinović, scenografiju i lutke Ivana Živković i Sheron Pimpi – Steiner te glazbu Petar Eldan.

Predstava je održana na Kazališnoj tribini za djecu i mlade “Cukorek” uz odličan odaziv publike gdje se tražila i sjedalica više na pozornici odakle se prati ova lutkarska izvedba.

foto: rr