Tribina Čakovec četvrtkom – početak 38. sezone otkako postoji Centar za kulturu

  •  ZBOG NEIZVJESNE SITUACIJE IZAZVANE KORONA PANDEMIJOM PRETPLATU OVE SEZONE NE UPISUJEMO.

KAZALIŠNA DRUŽINA ŠTOLCER ČAKOVEC 

Centar za kulturu Čakovec, četvrtak 24. rujna 2020. u 20 sati

Kazališna družina “ŠTOLCER“ Čakovec

Kristina Štebih

NEKA UĐU KLAUNOVI   

premijera

Redatelj: DEJAN BUVAČ

Uloge:

SINIŠA OBADIĆ – Toni Superslatki (Laurin i Irenin otac)

KRISTINA ŠTEBIH – Laura (Robijeva bivša žena)

NATALIE VURUŠIĆ – Bobi (Robijeva i Laurina kći)

SILVIO ŠTEFANAC – Robi (Laurin bivši muž)

DIJANA KIRIĆ – Irena (Laurina sestra)

STJEPAN PETKOVIĆ – Jura (Irenin sin)

MARKO BAKSA – Žec (susjed)

PETRA BALIĆ – Ana (Žecova žena)

IVICA MIKOLAJ – Ruda Havajac (Tonijev prijatelj)

ANJA ZANJKO – Daisy Skitnica (trudnica)

AMRA HRLEC – Đuka (Tonijeva prijateljica)

MARTINA ROŽA – vokal

MIŠA OVČAR – vokal

Scenografija: RUSA TRAJKOVA, KRISTINA ŠTEBIH, DEJAN BUVAČ

Kostimografija: ČLANOVI DRUŽINE

Tehničar rasvjete: DEJAN BUVAČ

Tehničar zvuka: NEVENA BUVAČ

Autor plakata: RUSA TRAJKOVA

U novoj predstavi, Kazališna družina Štolcer se pita kakve spone moraju vezati dvoje ljudi da bi se oni mogli nazvati prijateljima, rođacima, roditeljem, partnerom, sinom ili kćeri? Kako različito ili jednako na to isto pitanje, odgovaraju tri generacije? Događaju li se nevjerojatne kazališne scene u stvarnom životu i nevjerojatne scene iz stvarnog života u kazalištu? Je li nam bez maske na licu dozvoljeno ući na scenu i je li nam s maskom na licu dozvoljeno ući u život? Bobi slavi 18. rođendan. Pozvani ste na proslavu!

Trajanje: 75 minuta

Ulaznica: 40,00 kuna (nema popusta)

Kazališna družina “Štolcer“ sastavni je dio Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca, a svoju prvu predstavu (Pismo z Galicije) izvela je 2010. godine na KAM-u i odmah postala apsolutni pobjednik. Na 50. Festivalu kazališnih amatera na Hvaru predstava ponavlja uspjeh iz Preloga i ponovo osvaja 3 najvrjednije nagrade , što još nikom nije uspjelo u povijesti Festivala. Kao predstavnik Hrvatske kazališna družina s predstavom gostuje u Sloveniji i Srbiji, te bilježi mnoge nastupe u Hrvatskoj. Na KAM-u  2011. izveli su predstavu „REQUIEM ZA ŽIVE“, na KAM-u 2012 predstavu „IDU ZRINSKI“ koja je dobila nagradu za najbolju režiju , a predstava je zabilježila i međunarodna gostovanja u Švicarskoj i Sloveniji. Predstava „TARZAN I SVINJA NA POSLJEDNJOJ VEČERI“  proglašena je najboljom na KAM-u 2013, dobila je nagradu za najbolji tekst, najbolju režiju, te najbolju mušku ulogu. Na državnom festivalu predstava je dobila nagradu publike u Slavonskom Brodu, te nagradu za najbolji tekst Kristina Štebih i najbolju  sporednu žensku ulogu Željka Grahovec.  Na  KAM-u  2014. Odigrana je  predstava „SE BU DOBRO MAMIKA“ koja je dobila nagradu za režiju, a na državnom festivalu u Vodicama Krtistina Štebih i Željka Grahovec ponavljaju prošlogodišnji uspjeh, a predstava je nominirana u kategoriji najbolje predstave. 2015 godine na KAM-u je izvedena predstava „O MAČKAMA I LJUDINA NA PASJI NAČIN“. 2016. godine predstava“NE IZLAZI BEZ ČARAPA“ postaje pobjednik KAM-a, a Kristina Štebih i Dejan Buvač osvajaju  nagrade za glavnu žensku ulogu i režiju. Na državnom festivalu u Vodicama ovaj dvojac ponovo osvaja nagrade za tekst i režiju. Na međunarodnim festivalima Štolceri s ovom predstavom osvajaju još 5 vrlo vrijednih nagrada. 2017. godine na KAM-u su odigrali predstavu“TKO JE KRIV ZA LJUBAV“ , osvojena je nagrada za najbolju žensku ulogu. 2018. godine predstava „BOG TE NEMA RAD“ proglašena je najboljom predstavom festivala , te je dobila nagradu za tekst, režiju , najbolju mušku glavnu ulogu i najbolju žensku sporednu ulogu. Prošle godine postavljena je na scenu predstava „ADAM“ koja je na Festivalu kazališnih amatera Međimurja proglašena najboljom predstavom festivala , te je dobila nagradu za režiju, a za najbolje sporedne ženske uloge nagrade su dobile Anja Zanjko i Martina Roža. Na državnom festivalu u Vodicama Kristina Štebih dobila je nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu.

Kazališna družina „Štolcer“ do sada je na scenu postavila 14 predstava, osvojila 45 nagrada i 30 nominacija, te upisala ukupno 80 izvedbi navedenih predstava.