1. i 2. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Petak, 15. studenog 2019. u 10 sati

NEVJEROJATNA PRIČA O DIVOVSKOJ KRUŠKI

Den utrolige historie om den kæmpestore pære

Danska, 2017.

Režija: Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam, Philip Einstein Lipski

animirani dječji film sinkroniziran na hrvatski jezik

Trajanje: 80 minuta

Uvod: Jasminka Ljubić Bijelić, Škola animiranog filma Čakovec

* prije filma „Nevjerojatna priča o divovskoj kruški“, prikazat ćemo animirani film iz ŠAF- ove produkcije „Slon u oblacima“ (animirani film,  trajanje: 2.05 minuta), autorice Melite Sandrin. Film je na „6. međunarodnom festivalu filmova djece i mladih“ u Mariboru 2016. godine proglašen najboljim filmom.

Najveće avanture dolaze neočekivano – Najbolji prijatelji, slon Sebastijan i mačka Prugica, žive u mirnom primorskom mjestu Suncogradu. Svi žive sretno dok, iznenada, omiljeni gradonačelnik Đibi ne nestane! Za vrijeme pecanja, Prugica ulovi poruku u boci od Đibija, koji piše da je zaglavio na Tajanstvenom otoku i da ga treba doći spasiti. U boci se nalazi i malo sjeme – nakon što ga posade, iz njega izraste divovska kruška! Od kruške su izradili brod u kojem Sebastijan, Prugi i otkvačeni profesor Glukoza kreću u opasnu avanturu s gusarima, morskim zmajem i znatiželjnim duhovima. Svu hrabrost koju su imali su umalo potrošili, ali ipak ništa ne može spriječiti najbolje prijatelje – da pronađu Tajanstveni otok i vrate se kući s Đibijem.

Life in Solby is nice and peaceful until one day Mitcho and Sebastian find a message in a bottle by the harbour. The bottle is from the missing mayor of Solby with a message that he is on a mysterious island and has made a great discovery. Now they must embark on a perilous journey to help save the mayor and bring him home, and in the process they uncover something that will bring great pleasure to the city of Solby – a giant pear.

Festivali i nagrade: Berlinale 2018. – službena selekcija – “Generation Kplus” film otvaranja

Teme za razgovor: prijateljstvo, hrabrost, dosjetljivost, upornost

Korelacija s nastavnim predmetom: hrvatski jezik – medijska kultura, likovna kultura, glazbena kultura, priroda i društvo

Izvor informacija: http://www.radar.hr/

https://www.imdb.com/title/tt7006206/plotsummary?ref_=tt_ov_pl