NORDIJSKI FILMSKI HITOVI – 20. do 25. rujna

Za reviju NORDIJSKI FILMSKI HITOVI na blagajni Centra za kulturu možete kupiti

  • REVIJSKU ULAZNICU za 40,00 kuna (3 filma)

Pojedinačna ulaznica: 20,00 kuna

LOVCI NA GLAVE

  • četvrtak 20. rujna u 20.00 sati

THE HEADHUNTERS/ HODEJEGERNE

krimi triler

Režija: Morten Tyldum

Uloge: Lars Gudmestad, Ulf Ryberg, and 1 more credit »

Stars:Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund and Nikolaj Coster-Waldau

Norveško filmsko remek-djelo «Lovci na glave», snimljeno po istoimenom svjetskom književnom hitu zvijezde krimića Joa Nesbøa.

Glavni je lik filma Roger Brown (Aksel Hennie), najuspješniji norveški agent za zapošljavanje, «lovac na glave», oženjen lijepom vlasnicom galerije Dianom Brown (Synnøve Macody Lund). No zbog stila života iznad svojih mogućnosti bavi se krađom umjetnina. Na otvorenju galerije njegova ga žena upoznaje s Clasom Greveom (Nikolaj Coster-Waldau), koji nije samo idealna osoba za «posao» za koji Roger upravo regrutira kandidata, već i vlasnik Rubensovog djela «Lov na veprove u Kaledoniji», jedne od najtraženijih slika na tržištu umjetnosti. Roger tako nalazi svoju priliku da postane financijski neovisan i započinje planiranje svoje najveće pljačke. No vrlo brzo ulijeće u nevolje, a ovog puta nisu financijski problemi ti koji će ga pokoriti i ugroziti njegov status, brak, na koncu i život…

Trajanje: 100 minuta

Preporučamo starijima od 16 godina.

 

«Lovci na glave» (Headhunters) je popularni kriminalistički roman Joa Nesbøa, najpoznatijeg norveškog pisca krimića, prema kojem je snimljen ovaj vrhunski norveški film.

Poznat po svojim odličnim zapletima, ali i vrhunski razrađenim pričama, Nesbø je dokazao da su «Lovci na glave» samo nastavak njegovih uspješnih djela i zapleta koji ostavljaju bez daha. Iako junak filma nije njegov «najdraži» lik – detektiv Harry Holle – Nesbø je pronašao dovoljno kvalitetnu inspiraciju da stvori vrhunsku knjigu koja je zatim u režiji njegova sunarodnjaka Mortena Tylduma prema mnogima, i publici i kritici, dobila još bolju filmsku ekranizaciju.

Jo Nesbø je 52-godišnji norveški pisac kriminalističkih romana koji je stekao svjetsku slavu serijalom o detektivu Harryju Holeu. Prema mišljenju književnih stručnjaka, Nesbø je trenutno najpoznatiji svjetski pisac krimića, čija su djela prevedena na više od četrdeset svjetskih jezika, a neka smatraju najboljim krimićima u povijesti.

 

LUDO SRETNI

  • subota 22. rujna u 20.00 sati
  • nedjelja 23. rujna u 20.00 sati

HAPPY, HAPPY/SYKT LYKKELIG

komedija /drama

Režija: Anne Sewitsky

Scenarij: Ragnhild Tronvoll, Mette M. Bølstad

Uloge: Agnes Kittelsen, Henrik Rafaelsen, Joachim Rafaelsen

 

Amanda Awards, Norveška, 2011. – nagrada za najboljeg glumca (Henrik Rafaelsen)

Sundance Film Festival, 2011. – glavna nagrada žirija za najbolji svjetski film

Kandidat za Oscara za najbolji strani film

Norveška komedija Ludo sretni, međunarodno poznata kao Happy Happy, prati Kaju kojoj je obitelj najvažnija na svijetu. Ona je vječna optimistica (Happy, Happy) usprkos činjenici da živi s muškarcem koji bi rađe išao pecati i odbija voditi ljubav s njom pod izlikom da više i nije tako privlačna. No, ubrzo se «savršen par» doseljava u novo susjedstvo, a Kaja nastoji obuzdati svoje osjećaje.

Novi susjedi otvaraju novi svijet Kaji s posljedicama za sve uključene.

Trajanje: 85 minuta

Preporučamo starijima od 13 godina.

 

ISTINA O MUŠKARCIMA

  • ponedjeljak 24. rujna u 20.00 sati
  • utorak 25. rujna u 20.00 sati

 

TRUTH ABOUT MAN/SANDHEDEN OM MAEND

danska komedija/drama

Režija: Nikolaj Arcel

Scenarij: Lars Kaalund

Glazba: Asger Baden, Flemming Nordkrog

Uloge: Thure Lindhardt, Tuva Novotny, Rosalinde Mynster,.Signe Egholm Olsen , Karen-Lise Mynster, Rasmus Botoft, Nastja Arcel, Özlem Saglanmak

Romantična komedija danskog redatelja Nikolaja Arcela predstavlja egocentričnog scenarista koji radi kaos od svojih veza sa ženama te shvaća da stvarni život ne izgleda kao priča.

Istina o muškarcima je duhovit film koji govori o generaciji muškaraca koji su nespremni za velike obaveze, ali ipak postavljaju ozbiljna pitanja o životu i ljubavi.

Mads, inspiriran svojim tinejdžerskim snovima («živi život kao da je solo na gitari», «nikad nemoj ostariti»), ostavlja svoju djevojku Marie te odlučuje napisati emocionalan i ozbiljan scenarij preko kojeg će otkriti ženu svojih snova. To je lakše reći nego napraviti.

Nakon mnogih loših «spojeva» izgleda da je Mads na starom putu – sve dok ne upozna 19-godišnju Julie, koja ga podsjeća na njegovu djevojku iz snova iz srednjoškolskih dana. Nije ni čudo da ga prekid njihove veze baca u emocionalnu nestabilnost, očaj i paniku.

Trajanje: 91 minuta

 

 

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec