Četvrti razredi Osnovne škole Petra Kanavelića Korčula, predvođeni knjižničarkom Claudijom Tarle i učiteljicom Ankicom Pamuković, uspješno provode program Film za vrtiće i osnovne škole kojeg Centar za kulturu Čakovec i Škola animiranog filma provode online u školskoj godini 2020./ 2021. Posebno se zahvaljujemo našim suradnicima CENTAR ZA KULTURU KORČULA
na provođenju ovog programa. Inspirirani odgledanim animiranim filmovima čakovečke Škole animiranog filma, učenici prvih razreda su napravili izložbu svojih radova! U veljači smo za učenike 3. i 4. razreda pripremili dva filma “Prljavi grad” i “Vrijeme leti”.
U edukativnoj programskoj on-line knjižici opisano je: što je animirani film, koje vrste postoje, kako nastaju animirani filmovi i koje se sve tehnike koriste. Pored svakog filma nalazi se i radni zadatak. Program se provodi kao nadopuna nastavi medijske kulture u sklopu hrvatskog jezika od prvog do osmog razreda te u vrtićima.
Podsjetnik svim našim osnovcima i vrtićarcima te njihovima učiteljima i odgajateljima kojima su dostavljeni materijali da program ide do 30. travnja 2021. godine te ukoliko je potrebno možete nam se javiti i pojedinačno kako bi Vam poslali našu programsku knjižicu. Šaljite nam svoje crteže i dojmove nakon odgledanih filmova.