STAND UP KOMEDIJA

Centar za kulturu Čakovec 

 stand up

Predstava je kulminacija dugogodišnjeg rada u stand-up komediji. Nakon 6 godina kontinuiranog nastupanja i svakomjesečnog novog materijala, komičari će svoje najbolje fore spojiti u jednu reprezentativnu cjelinu.

 Tako nastaje stand-up comedy show “OZBILJNO?!”.

GORAN FURJAN

Dvije dekade nakon rođenja prve bradate bebe u bivšoj Jugoslaviji, Goran Furjan započinje karijeru stand-up komičara nastupom u novonastaloj udruzi mladih u Varaždinu 2007. godine, uz bok drugu iz školske klupe i budućem kolegi komičaru Vlatku Štamparu.

Vješto manevrirajući pojavama koje svakodnevno uzimamo zdravo za gotovo, Goran se pretvara u bradatog Poirota i dovodi publiku pred gotov čin spoznaje: car je gol! A car je, naravno, svatko od nas, sa svojim nepromišljenim ritualima, facebook dramama i općenitom nefokusiranom glupošću.

Kao vrsni connoisseur apsurda, osim u klasičnoj ljudskoj gluposti, Goran rado uživa i u besmislu života te nategnutim međuljudskim odnosima koji su prema njemu najplodnije tlo za kvalitetan materijal.

VLATKO ŠTAMPAR

Čakovečki komičar Vlatko Štampar karijeru započinje krajem 80-ih, izmamivši vlastitoj majci osmjeh na lice nakon nezamislivih porodiljnih muka. Nakon te prve i najkrvavije gaže u životu, mladi je Vlatko na samom početku zavolio nasmijavati ljude oko sebe. Samo 20 i kusur godina kasnije, stand-up podzemljem velegrada Zagreba šire se glasine o dobroćudnom divu duhovitih manira.

Započevši na sada već kultnim open-mic večerima u zagrebačkom Purgeraju, ovaj se neprilagođeni Međimurec ubrzo pokazao kao miljenik publike. Sudjelujući u formiranju stand-up scene Zagreba, Vlatko Štampar prometnuo se u nezaobilazno ime stand-upa «na ovim prostorima», osim u Mađarskoj.

Vlatko već godinama postojano i neumjereno nasmijava posjetitelje zagrebačkog Studija Smijeha, razotkrivajući pritom (vlastito) uvrnuto poimanje svijeta i bogatu maštu napučenu životinjama koje pričaju (gluposti) i zabranjenim perverzijama koje bi se (izvan konteksta) mogle smatrati kaznenim djelom.

Nastup traje 90 minuta, a namijenjen je uzrastima 18-30 te 40-88.

Ulaznica: 25,00 kuna