PINKLECI NA LJETNOJ TURNEJI

Kazališna družina “Pinklec”  u srpnju je i kolovozu projurila kroz nekoliko festivala u Hrvatskoj.

Prvi je na red došao MEĐUNARODNI FESTIVAL DJETETA U ŠIBENIKU gdje smo u službenom programu odigrali lutkarsku predstavu ”PTIČICA” i to u dva večernja termina. Zatim smo iz Šibenika otišli na Cres i tamo pomogli “susedima” Varaždincima (HNK VARAŽDIN) iznjedriti Prvi festival lutkarskih kazališta u Osoru (FLOS). U Osoru i Malom Lošinju odigrali smo predstavu ”A TKO SI TI?”. Ubrzo je na red došao i festival na Čiovu u organizaciji naših koprodukcijskih partnera iz Zagreba (DJEČJE KAZALIŠTE DUBRAVA). Tamo smo odigrali predstavu ”TATA LAV I NJEGOVA SRETNA DJECA”, lutkarsko igranu predstavu K.D. Pinklec u koprodukciji sa Dječjim kazalištem Dubrava. Našoj morskoj turneji došao je kraj.

No, turneja se nastavila u kontinentalnom djelu. Za kraj nam je ostao festival KOTAR FEST koji se od ove godine održava u GORSKOM KOTARU na više lokacija. KOTAR FEST smo otvorili predstavom “KLUPICA” u Delnicama. Izuzetno nam je bilo drago što sudjelujemo na ovom festivalu, ne samo zato jer je to prvi takav festival u tom dijelu Hrvatske već i zbog toga što je jedan od organizatora ovog festivala naš dobar prijatelj i glumac Matija Kezele (glumi u više Pinklecovih predstava). Prvi KOTAR FEST prošao je odlično, a Matiji možemo samo poželjeti da ih u budućnosti bude barem sto i da kazalište u GORSKOM KOTARU zaživi i poživi čim duže. Na samom kraju ove ljetne turneje došao je na red ŠPANCIRFEST. 31.08. u 11:00 I 18:00 sati na festivalu dobrih emocija odigrali smo predstavu TATA LAV I NJEGOVA SRETNA DJECA.

No, da ne bi sve ostalo samo na riječima priložili smo vam i nekoliko fizičkih dokaza naših radnih, ljetnih i vrućih turneja.

 

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec