A Letter to My Father

hrvatska drama

Redatelj i scenarist: Damir Čučić

Uloge: Mate Gulin, Milivoj Beaden

 

  • Apsolutni pobjednik ovogodišnjeg Festivala igranog filma u Puli!
  • NAJBOLJI FILM GODINE!

 

Osim što je proglašen najboljim filmom ovogodišnje Pule, Čučić je nagrađen kao najbolji debitant, a film je osvojio još 3 Zlatne Arene za najbolju sporednu mušku ulogu, za ton (Martin Semenčić) i za montažu (Hrvoje Mršić i Damir Čučić).

Nastao po monodrami glumca Milivoja Beadera, «Pismo ćaći» film je o odnosu sina i njegova tiranskog oca iz Dalmatinske zagore. Pun gorčine, sin ocu koji živi u seoskoj kući šalje poštom videozapise u kojima ga optužuje za emocionalno zlostavljanje, nerazumijevanje i podcjenjivanje, dok se ćaća u birtiji jada na nezahvalnog potomka koji pije i uvijek žica novce.

 

U drugom dijelu, sin nakon očeve smrti dolazi u Drniš prodati kuću i tijekom duge noći proživljava katarzu. Finale filma je pretposljednji, dugi kadar u kojem sin i avet mrtvog oca piju rakiju ispod odrine u dalmatinskom dvoru, kadar koji podsjeća na najbolje stvari Apichatponga Weerasethakula. «Pismo ćaći» velika je senzacija Pule, senzacija koja je – kako to u nas često biva – nastala sasvim uz rub sistema!

Trajanje: 72 minute

 

Ulaznica: 30,00 kuna