Kazališna tribina za djecu i mlade “CUKOREK” / 13.2.2022. u 16.00 sati

Kazališna družina Pinklec Čakovec

  • PLAVO SUNCE NA ŽUTOM NEBU

Redatelj: Romano Bogdan

Tekst i dramaturgija: Ivona Marciuš

Koreografija: Virna Hošnjak

Likovno oblikovanje: Nenad Kern

Glazba: Bojan Miljančić

Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi

Igraju: Bruno Kontrec, Karolina Horvat, Mario Jakšić

Glas u offu: Davor Dokleja

Plavo sunce na žutom nebu donosi nam neobičnu priču o onima koji su imali samo 3 različite boje, a onda su odlučili krenuti u avanturu i pronaći ostale. Među ribama, u pjevu ptica, zakopane u vrućem pijesku i skrivene u astronautskim odijelima. Oni su trebali ostale boje. Svaku za točno određenu stvar. Narančastu za naranču. Ali, nisu znali nešto jako, jako važno.

Kroz neobičan i inovativan pristup, vrlo apstraktno i uz minimalno tekstualno sugeriranje, ova predstava bavi se pitanjem mašte i naše hrabrosti da preskočimo neke ustaljene obrasce gledanja na svijet. Apstraktna forma predstave temeljena na crtežima, zvukovima, bojama, glazbi i pokretu nastupa vrlo mistično, otvarajući nam neki novi prostor promišljanja o kazalištu koje nije nužno temeljeno na izgovaranju teksta.

Tko su oni i hoće li pronaći ostale boje? Ili će se opeći na vrućem pijesku i odustati? I što je to jako, jako važno što nisu znali? Glumačka igra troje glumaca vodi nas u potpuno novi, mistični svijet mašte, pokretom nam otkrivajući slojeve predstave koja baš poput mašte- u interpretaciji nema granica.

Trajanje: 40 minuta

Uzrast: 4 +  godina

Ulaznica: 30,00 kuna, obiteljska 100,00 kuna (4 ulaznice) – svaka sljedeća pridodana obiteljskoj 25,00 kuna