• petak / 14.10.2022. / 16:00 sati / DVORANA CENTRA ZA KULTURU ČAKOVEC
  • PROGRAM SHOWCASE

KAZALIŠNA DRUŽINA PINKLEC ČAKOVEC

PLAVO SUNCE NA ŽUTOM NEBU

Redatelj: Romano Bogdan

Uloge: Bruno Kontrec, Karolina Horvat, Mario Jakšić

Glas u offu: Davor Dokleja

Trajanje: 45 minuta

Uzrast: 4+

O predstavi:

Plavo sunce na žutom nebu donosi nam neobičnu priču o onima koji su imali samo 3 različite boje, a onda su odlučili krenuti u avanturu i pronaći ostale. Među ribama, u pjevu ptica, zakopane u vrućem pijesku i skrivene u astronautskim odijelima. Oni su trebali ostale boje. Svaku za točno određenu stvar. Narančastu za naranču. Ali, nisu znali nešto jako, jako važno.

Kroz neobičan i inovativan pristup, vrlo apstraktno i uz minimalno tekstualno sugeriranje, ova predstava bavi se pitanjem mašte i naše hrabrosti da preskočimo neke ustaljene obrasce gledanja na svijet. Apstraktna forma predstave temeljena na crtežima, zvukovima, bojama, glazbi i pokretu nastupa vrlo mistično, otvarajući nam neki novi prostor promišljanja o kazalištu koje nije nužno temeljeno na izgovaranju teksta.

Tko su oni i hoće li pronaći ostale boje? Ili će se opeći na vrućem pijesku i odustati? I što je to jako, jako važno što nisu znali?

Glumačka igra troje glumaca vodi nas u potpuno novi, mistični svijet mašte, pokretom nam otkrivajući slojeve predstave koja baš poput mašte- u interpretaciji nema granica.

 Ulaznica: 30,00 kuna / 3,98 €

SHOWCASE

TYA PUPPET THEATRE SHOWCASE u organizaciji Kazališnog epicentra zamišljena je kao godišnja revijalna manifestacija na kojoj se prikazuju najbolje izvedbe kazališta za djecu i mlade i lutkarstva, a svoje prvo i iznimno uspješno izdanje imala je u travnju 2018. godine.

Stručni žiri koji imenuje Kazališni epicentar, u suradnji s HC Assitej i HC UNIMA, za tu priliku odabiru 10 najboljih aktivnih produkcija profesionalnih kazališnih predstava za djecu i mlade svih estetika i žanrova (dramske, lutkarske, plesne, eksperimentalne…) te ih predstaviti organizatorima, producentima i selektorima prestižnih međunarodnih kazališnih festivala, ravnateljima svjetskih vodećih kazališnih kuća i institucija koje produciraju kazališne predstave za djecu i mlade i svjetski renomiranim kazališnim umjetnicima s područja kazališta za djecu i mlade.

Dva su glavna cilja manifestacije: promocija najkvalitetnijih kazališnih dostignuća hrvatskog kazališta za djecu i mlade i snažno međunarodno umrežavanje kazališta.

Osim dva glavna cilja manifestacija će pridonijeti i dostizanju dodatnog specifičnog cilja, snažnije suradnje javnih gradskih kazališta i kazališnih kuća s neovisnom kazališnom produkcijom, umjetničkim organizacijama i individualnim umjetnicima kojima je temeljna djelatnost umjetnost za djecu i mlade.

U 2022. godini SHOWCASE će se održati u Čakovcu u sklopu Assitejevog festivala.

Organizator

Kazališni epicentar je nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija i okuplja strukovne udruge koje se profesionalno bave umjetnošću za djecu i mlade. Sa željom da okupi što veći broj organizacija i pojedinaca sa srodnim interesima i energijama, Kazališni epicentar svakodnevno nalazi nove načine jačanja vlastitih kapaciteta zahvaljujući kojima se upušta u avanturu umrežavanja umjetnika i kolektiva te poboljšanja statusa umjetnosti za djecu i mlade. S time na umu, udruga je dosad organizirala niz susreta umjetnika, javne prezentacije mreža i inicijativa, suradnju sa srodnim udrugama i festivalima, okrugle stolove te koncertna čitanja. Od 2019. godini planira se stabilizacija redovnih programa udruge, jačanje vidljivosti, programsko širenje na kazališne predstave vlastite produkcije, ali i jačanje međunarodnih aktivnosti, suradnje i odnosa.