POČETNICI – 17. i 18. kolovoza

BEGINNERS

komedija, drama, romansa

Scenarij: Mike Mills

Zemlja: SAD

Režija: Mike Mills

  • RASPORED PRIKAZIVANJA:

petak 17. kolovoza u 19.00 sati

subota 18. kolovoza u 21.00 sat

Uloge: Ewan McGregor, Christopher Plummer, Melanie Laurent, Goran Višnjić, Ming Kai Leung, Mary Page Keller, Keegan Boos, China Shavers, Lou Taylor Pucci, Melissa Tang, Luke Diliberto

 

Drama o mladom Oliveru (Ewan McGregor) kojem se svijet preokrene kad mu otac (Christopher Plummer) priopći da je neizlječivo bolestan i da ima – mladog ljubavnika Andyja (Goran Višnjić)!

Za ulogu u filmu Christopher Plummer je zaradio Oscara za najbolju sporednu ulogu.

 

Olivera Fieldsa će jako uzdrmati čak dvije objave koje mu priopći njegov postariji otac Hal.

Prva i nimalo dobra je vijest da Hal boluje od neizlječive bolesti.

 

Druga i nadasve šokantna vijest je ta da otac ima mladog ljubavnika Andyja. Zavrzlame započinju, a Oliver traži utjehu u vezi s francuskom glumicom Annom (Melanie Laurent).

 

«Početnici» je bio veliki hit među nezavisnim filmovima te je dobio nagradu Gotham za najbolji nezavisni film i najbolji glumački ansambl, a to znači da je nagradu dobio i naš Goran Višnjić koji je pohvaljen za ulogu mladog homoseksualca. Christopher Plummer je u 82. godini konačno dobio Oscara, a svi zajedno su dobili vrlo dobre kritike.

Film je ocjenjen kao odlična studija karaktera koja izbjegava klišeje nezavisnog filma, te uspjeva depresivnu temu pretvoriti u šarmantnu komediju. Kritičari su istakli iskrenost i toplinu glavnih likova koji samo žele biti sretni, a posebno je pohvaljen autor filma Mike Mills za kojeg je jedna kritičarka rekla: «Znate da ste u rukama vrhunski darovitog redatelja kada vidite kako dobro prikazuje – psa koji govori!»

Trajanje: 105 minuta

Ulaznica: 25,00 kuna

 

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec