FILM ZA VRTIĆE I OSNOVNE ŠKOLE – najava

  1. i 4. razred osnovne škole
  • srijeda 6. prosinca u 10.00 sati

UVOD: Tihana Preksavec, profesorica hrvatskoj jezika

POZDRAV OD MIKEA!

De Groeten van Mike!

Nizozemska, 2012. , Režija: Maria Peters

igrani / titl, trajanje 95 minuta

Nezaboravna obiteljska priča “Pozdrav od Mikea!” govori o vrlo ozbiljnim i važnim temama – prijateljstvu i povjerenju, upornosti i hrabrosti. Mike, dječak koji je mjesecima bio hospitaliziran, otpušten je iz bolnice i treba biti smješten u udomiteljsku obitelj. Mike smatra da je to smiješno. Svjestan je da njegova majka nekad previše pije, ali smatra da je sposoban brinuti se sam za sebe. Uz pomoć svog cimera Vincenta smišlja načine kako zaobići planove Centra za socijalnu skrb.

Film je osvojio brojne nagrade te je 2013. godine proglašen najboljim dječjim obiteljskim filmom.

Festivali i nagrade: Galicja International Children’s Film Festival 2013, Krakow – nagrade GREEN FROG za najbolji igrani film (odrasli i dječji žiri); Giffoni Film Festival 2013, Italija – nagrada GRYPHON ELEMENTS 10+, AMNESTY INTERNATIONAL, BAMBINO GESU’ HOSPITAL; Dutch Film Festival 2013, Utrecht – nagrada GOLDEN FILM (100.000 posjetitelja u nizozemskim kinima), nagrada GOLDEN PEN za scenarij

Teme za razgovor: obitelj, odnosi u obitelji, prijateljstvo, hrabrost

Korelacija s nastavnim predmetom: hrvatski jezik – medijska kultura, etika

Naš sljedeći film je „Operacija Arktik“  za učenike 5. i 6. razreda osnovne škole u srijedu 17. siječnja 2018. godine u 10.00 sati.

Ulaz besplatan!