KAZALIŠNOJ DRUŽINI PINKLEC ČETIRI NAGRADE NA DVA VRLO VAŽNA FESTIVALA – NAJ, NAJ, NAJ FESTIVALU U ŽAR PTICI i  FESTIVALU ZA DJECU MALI MARULIĆ

U prvoj polovini travnja Kazališna družina Pinklec gostovala je na dva vrlo važna festivala i osvojila četiri nagrade.

NAJ, NAJ, NAJ FESTIVAL

Naj, naj, naj festival u Žar Ptici održan je od 4. do 8. travnja a Kazališna družina Pinklec na njemu je  gostovala s predstavom ‘‘S razlogom” (u režiji Morane Dolenc) te osvojila

 Nagradu za promicanje neverbalnog kazališnog izraza

(MORANA DOLENC, za predstavu S razlogom u izvedbi Kazališne družine Pinklec Čakovec i LOFT-a.)

Na taj su festival Pinkleci bili selektirani i s predstavom ”Preko sedam mora, preko sedam gora’,’ no zbog iznenadne povrede glumice nisu bili u mogućnosti predstavu odigrati.

 

MALI MARULIĆ

11. Mali Marulić održan je u Splitu od 9. do 13. travnja, a izbornica ovogodišnjeg festivala  Ana Prolić  od 25 prijavljenih predstava odabrala je 10 u natjecateljski dio programa, od čega čak dvije predstave Kazališne družine Pinklec.

Na festivalu hrvatske drame za djecu i mlade Mali Marulić u Splitu, Kazališna družina Pinklec osvojila je tri nagrade:

Nagrada za najbolje kolektivno glumačko ostvarenje – ansamblu predstave PUŽ MUŽ  (Igor Baksa, Davor Dokleja, Mario Jakšić i Bruno Kontrec)

Režija: Romano Bogdan

Većinom glasova nagrada se dodjeljuje ansamblu predstave PUŽ MUŽ, Kazališne družine Pinklec

Ujednačeni glumačko izvedbeni jezik nadopunjen individualnim karakterizacijama stvara na sceni ozračje veselja i užitka u zajedničkoj igri. Taj užitak neposredne igre spontano se prenosi u publiku i kao doživljaj, ali i kao poruka same predstave.

 

Nagrada za najbolju režiju – Anici Tomić za režiju predstave PREKO SEDAM MORA, PREKO SEDAM GORA

Jednoglasno se nagrada dodjeljuje  ANICI TOMIĆ za režiju predstave PREKO SEDAM MORA, PREKO SEDAM GORA

Anica Tomić čvrstim redateljskim rukopisom suvereno okuplja sve kazališne elemente predstave u kompaktnu i homogenu cjelinu. Slijedom toga pred nama izranja ujednačena kolektivna igra koja izvrsno korespondira sa samim sadržajem predstave – pitanjem izbjeglica te prihvaćanjem drugačije kulture.

 

Nagrada za najbolji tekst – Tanji Novak za tekst predstave PUŽ MUŽ

Većinom glasova se dodjeljuje TANJI NOVAK za originalni dramski tekst PUŽ MUŽ.

Inspirirana dječjim brojalicama i igrama Tanja Novak kreira maštovit svijet životinja u kojem se njeguju radost i neposrednost zajedničke igre. Takva igra predstavljena je kao posebna vrijednost u tom imaginarnom svijetu što je diskretna pouka koju dječja publika lako može razumjeti, a nadamo se, i prihvatiti.

 

 

  •  DRAMSKI STUDIO DADA GOSTOVAO NA DVA FESTIVALA I OSVOJIO DVIJE NAGRADE

 Predstava THE WALL Dramskog studija Dada najbolja na 20. susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ

Prosudbena komisija 20. SUSRETA PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC ASSITEJ u sastavu Frana Marija Vranković redateljica, Marijana Matoković glumica i Bruno Margetić dramaturg, 12.4.2018. u Bjelovaru je dodijelila Nagradu za najbolju predstavu u cjelini čakovečkom Dramskom studiju DADA KD Pinklec za predstavu THE WALL.

 S predstavom THE WALL Dramski studio Dada sudjelovao je i na Festivalu kazališnih amatera u Prelogu, koji je održan od 13. do 15. travnja i osvojio nagradu za najbolju žensku ulogu – Asja Vidović