nedjelja 9. prosinca 2012. u 16.00 sati

DJEČJE GRADSKO KAZALIŠTE ČAKOVEC

Tode Nikoletić:

SEDAM SNJEGULJICA I PATULJAK

Redatelj: Dejan Buvač

Kostimi: Dragica Jagec

Rasjeta: Neven Taradi, Mario Zelenbaba

Scenografija: Ivan Levačić

Autor plakata:: Peđa Trajković

Uloge:

SNJEGULJICE: Damira Kovačić, Đesika Kolarić, Matea Varga, Tamara Korunek, Tena Jelinek, Dora Ramušćak, Ema Kovač, Sonja Kolarić

PATULJAK: Ana Zrna

PRINC: Andro Damiš

VUK: Matko Buvač

BAKA: Nika Levak

 

Ovo je priča koju je neki maštoviti pisac potpuno izokrenuo. Zamislite što je napravio taj, šašavko! Umjesto da nam je poslao u šumu onu prelijepu Snjeguljicu, on je polupao lončiće i poslao nam sedam Snjeguljica. Da,sedam. I to sedam razmaženih Snjeguljica. Kako se jedan patuljak snašao među ovih sedam snjeguljica i što se dogodili princu, baki i vuku u ovoj priči ostaje mala tajna do kraja…

Dođite i pogledajte ovu šašavu bajku!

Trajanje: 35 minuta

Uzrast: od 5 godina nadalje

Ulaznica: 25,00 kuna

 

Slavimo 15. rođendan!!!!!!

Dječje gradsko kazalište Čakovec osnovano je 16.09.1997. godine i okuplja mlade glumce u dobi od 7 do 18 godina. Do sada je kroz kazalište prošlo oko 150 djece a trenutno ansambl ima 35 članova.

Na repertoaru kazališta isključivo su dječje predstave, jer ovdje djeca rade predstave za djecu. Do sada je odigrano 40 premijernih predstava, s oko 200-tinjak izvođenja.

Kazalište je izvodilo poznate priče i bajke braće Grimm, H.C.Andersena, Ivane Brlić Mažuranić, te predstave Vinka Lisjaka, Petrane Sabolek, Ančice Koprek, Željka Funde, Zvjezdane Ladike, Tode Nikoletića i mnogih drugih. Kostime je za svaku od ovih četrdeset predstava izradila dugogodišnja vjerna prijateljica kazališta Dragica Jagec. Za dobru glazbu brinuli su Ladislav Varga i Damir Rodiger, scenografija je bila u dobrim rukama Štefanije Gomzi i Ivana Levačića, a rasvjetom su dirigirali Neven Taradi, Emil Lakić i Mario Zelenbaba, dok je sve predstave režirao voditelj kazališta Dejan Buvač.

 

Dječje kazalište zahvaljuje svim djelatnicima Centra za kulturu Čakovec koji su uvijek bili spremni pomoći, sponzorima i Gradu Čakovcu na financijskoj potpori.

 

Pozivamo sve dosadašnje članove da nam se pridruže na rođendanskoj predstavi i druženju na maloj sceni «Vinko Lisjak» nakon predstave.