SJENE TAME – od 29. lipnja – 3. srpnja

DARK SHADOWS

horor, fantastika, crna komedija

Režija: Tim Burton

Uloge: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Eva Green, Jonny Lee Miller…

  • RASPORED PRIKAZIVANJA:

petak 29.6. u 21 sat

subota 30.6. u 21 sat

nedjelja 1.7. u 21 sat

ponedjeljak 2.7. u 21 sat

utorak 3.7. u 21 sat

Horor komedija Tima Burtona, priča o zagonetnom vampiru Barnabasu (Johnny Depp) koji se nakon dva stoljeća sna budi u Americi 1970-ih.

Godine 1750. Joshua i Naomi Collins i njihov mladi sin Barnabas kreću iz Engleske započeti novi život u Americi i sagraditi ribarsko carstvo u obalskom gradu nazvanom po njihovu prezimenu. Prolazi 20 godina i Barnabas (Johnny Depp) ima svijet pod svojim nogama. Bogat je, moćan i nepopravljivi playboy…dok se ne zaljubi u ljepoticu imena Josette DuPres (Bella Heathcote) i slomi srce Angelique Bouchard (Eva Green). Angelique je vještica u svakom smislu te riječi i proklinje ga, određujući mu sudbinu goru od smrti – pretvara ga u vampira i zakopa…živoga.

Dva stoljeća kasnije Barnabas je oslobođen iz grobnice i osvane u sasvim drugačijem svijetu. Godina je 1972., a on je čudak u još čudnijem vremenu. Vraća se u Collinwood Manor i zatiče svoje imanje u lošem stanju, a članovi obitelji Collins koji su preostali čuvaju mračne tajne….

Trajanje: 113 minuta

Preporučamo starijima od 13 godina.

Tijekom 1960.-ih godina serija «Sjene tame» privlačila je gotičkom misterijom, romansom i melodramom. Nije bilo uređaja za snimanje i mladi su jurili kući iz škole da ne bi propustili nijednu epizodu. Među njima je bio i Tim Burton, koji danas kaže: «Ta je serija imala specifičnu vibru. Bila je to sapunica, ali kroz nju se provlačilo nešto čudno, neprirodno.» Johnny Depp se prisjeća: «Nije postojalo ništa nalik toj seriji – vampiri, duhovi, vještice…uvijek me to privlačilo.»

Nakon nekoliko desetljeća stari partneri Tim Burton i Johnny Depp udružili su se i napravili filmsku verziju serije koja je, za razliku od predloška, napravljena u komičnom tonu.

 

Ulaznica: 25,00 kuna,  ponedjeljkom 20,00 kuna (obiteljski dan za kino)

 

Sva prava pridržana. 2014. Centar za kulturu Čakovec