KAZALIŠNA DRUŽINA PINKLEC ČAKOVEC

SJEVERNI ČVOR

Redateljica: Morana Dolenc

Autorica teksta i dramaturginja: Anja Pletikosa

Kostimografkinja: Hana Letica

Kompozitor: Mark Mrakovčić

Oblikovanje svjetla: Neven Taradi

Scenografija: Morana Dolenc

Igraju:

Mario Jakšić / Pero Pjesnik, Gogo Glumac

Bruno Kontrec / Dan

Sara Ipša / Marta, Zorica, Lovro na Federe

Davor Dokleja / Roki

Ansambl / Vatroslav

Predstava Sjeverni čvor svoju je praizvedbu doživjela 24.10. 2021. u dvorani Centra za kulturu na zatvorenoj izvedbi za dvadesetak polaznika dramskih grupa Dramskog studija Dada.

Zamislite svijet koji je baš poput našeg, ali je nekoliko postotaka drugačiji, nagnutiji, pomaknutiji. U njemu ptice lete, a ribe plivaju, ali leptirići u trbuhu malo jače mašu krilima, krijesnice se trude još više svijetliti, a djeca su glavna i uvijek u pravu. Kada takav svijet uđe u sjeverni čvor: 1. naše male, nevidljive stanice počnu se kretati u smjerovima u kojima se dotada nisu kretale; 2. naše se tijelo ponaša nepredvidivo, i ako nismo imali prijašnjih iskustava, može nas izbaciti u neke nove, posebno uzbudljive predjele; 3. šta da vam kažem! Uhvati nas luna, postanemo čuk-čuk, poco loco.

‘Sjeverni čvor’ predstava je o zajedništvu, prijateljstvu i zaljubljivanju u svijetu u kojem vrijede neka druga pravila. A kada jednom u taj svijet stigne Dan i mjesec uđe u sjeverni čvor, stvari više nisu kakve su bile.

Anja Pletikosa

Ulaznica: 30,00 kuna